Voordeeldealers

10 tips om de auto efficiënt in te pakken voor de vakantie

10 Juli, 2015 17:00

Ga je deze zomer met de auto op vakantie? Dan gaan er waarschijnlijk een heleboel spullen mee. Tenten, stoeltjes, tassen, misschien zelfs fietsen. Maar hoe krijg je alles nu zo efficiënt mogelijk mee in jouw Yaris of Auris? Wij zijn op zoek gegaan naar tips en hebben de 10 beste op een rijtje gezet.

1. Begin op tijd

Het lijkt zo simpel, maar veel mensen beginnen te laat aan het inpakken voor de vakantie. Het resultaat hiervan is dat je waarschijnlijk dingen vergeet, alles niet soepel in de auto krijgt en uiteindelijk gestrest wegrijdt. Begin relaxt aan de vakantie en zorg dat alles al netjes ingepakt staat en dat zoveel mogelijk spullen al in de auto liggen.

2. Gebruik vacuümzakken

Het is fijn om eigen dekbedden en kussens mee te nemen, maar oh wat nemen ze veel ruimte in! De oplossing is behoorlijk simpel: gebruik een vacuümzak. Spullen erin, stofzuiger erop en het pakketje is 4 x zo klein. Als dat geen ruimtebesparing is!

3. Investeer in een dakkoffer

Als je écht veel mee wilt nemen kan een dakkoffer uitkomst bieden. Door spullen op het dak te vervoeren hebben de kids op de achterbank wat meer ruimte en krijg je op bestemming alles er ook nog eens gemakkelijker uit.

4. Boodschappen mee? Gebruik wijndozen!

Wanneer je graag wat boodschappen uit Nederland meeneemt is het handig om lege wijndozen te gebruiken. Doe hier net zoveel boodschappen in tot de doos vol zit en plak deze dan dicht. Je zult je verbazen over hoeveel er mee kan.

5. Maak keuzes

Leg eerst alle spullen bij elkaar die je denkt nodig te gaan hebben; hier kan je prima een week van tevoren al mee beginnen. Tel vervolgens (het aantal broeken, schoenen etc.) en bedenk wat er echt mee moet. Waarschijnlijk kan bijna de helft weer terug de kast in.

6. De vouwkrat biedt uitkomst

Je bent waarschijnlijk snel geneigd om kleding en dergelijke in te pakken in koffers en weekendtassen. Een goed alternatief zijn vouwkratten. Je kunt alles netjes erin leggen en de kratten vervolgens opstapelen in de auto. Fijn bijkomend voordeel is dat ze op bestemming ook goed van pas komen.

7. Badlakens als deken

Badlakens nemen erg veel ruimte in. In plaats van ze in een tas te stoppen kan je ze beter over de stoelen leggen. Zo bespaar je ruimte, zit je lekker zacht en kan je ze ook als deken gebruiken wanneer het ’s nachts kouder wordt.

8. Rollen maar

Opgerolde kleding, badlakens en dergelijke nemen veel minder plaats in dan spullen die opgevouwen zijn. Erg fijn is ook dat door het oprollen kleding veel minder snel kreukt. De strijkbout kan dus ook thuisgelaten worden.

9. Onder de stoelen

Het is niet de meest voor de hand liggende plek, maar onder de stoelen kan je vaak ook nog wat spullen kwijt. Denk aan boeken, slippers en spelletjes. Let wel goed op dat de spullen niet onder de pedalen van de bestuurder kunnen glijden; dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

10. Relax!

Maak je vooral niet te druk of je alles hebt of niet. Dit kan een hoop voorpret bederven en je wilt juist ontspannen en blij richting het vakantieadres. Daarnaast is er overal wel een winkel te vinden voor de hoognodige spullen. Fijne vakantie! 

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!