Voordeeldealers

Autoruit krabben Toyota

1 Februari, 2019 15:03

Niemand heeft er zin in, maar het is noodzakelijk om de weg op te kunnen: de autoruit krabben is een karweitje in de vrieskou dat we het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Om je daarbij te helpen, zetten we in deze blog een aantal tips voor je onder elkaar om je autoruiten ijsvrij te maken.

Autoruiten ijsvrij maken

Met de juiste tips is het krabben van de autoruiten snel gebeurd:

 • De Toyota autoruiten ijsvrij maken gaat een stuk gemakkelijker met een ontdooispray. Spuit het middel erop en laat het even op het ijs inwerken. Dan laat het ijs snel los.
 • Zorg dat je een goede ruitenkrabber hebt, dat scheelt het halve werk. Soms gebruiken mensen de gekste dingen om de autoruiten ijsvrij te maken, bijvoorbeeld een cd-hoesje of ander hard plastic dat niet bedoeld is om de autoruit te krabben. Zo loop je de kans om de ruit te beschadigen.
 • Het is belangrijk om ook de achterruit kort te krabben. Wanneer je daarna de autoruitverwarming aanzet, heb je ook vanuit je achteruitkijkspiegel zicht op het verkeer.
 • Tot slot kun je met een schone doek de binnenkant van je ruiten schoonvegen. Op deze manier haal je vuil en condens van de autoruiten af en heb je een helder zicht op de weg.

Voorkom schade aan uw Toyota

 • Het is slim om de ruitenwissers uit te zetten voordat je de auto verlaat. Op deze manier gaan ze niet aan als je de auto de volgende ochtend start. Vastgevroren ruitenwissers kunnen kapot gaan als ze weer aanspringen. Zorg er ook voor dat de ruitenwissers helemaal naar beneden zijn als je de auto bij thuiskomst uitzet.
 • Er zijn producten op de markt die autoruiten ijsvrij houden, zoals een antivriesdeken. Ook huis-tuin-en-keukenoplossingen als een stuk karton en een mat zijn goede preventiemiddelen.
 • Schakel de motor in als de ramen van je Toyota ijsvrij zijn. Laat het ijs niet smelten door de warmte van de motor, want een koude motor vraagt om extra energie en dus benzine.
 • Een absolute no-go is heet water over je voorruit gooien. Omdat het temperatuurverschil groot is, kan het glas van  autoruit barsten.

Wat als ik de autoruit niet goed ijsvrij maak?

Je loopt risico wanneer de autoruit niet goed ijsvrij is. In de eerste plaats is de veiligheid van je medeweggebruikers in het geding en natuurlijk die van jezelf. Daarnaast loop je het risico een boete van € 230,- te krijgen wanneer je zicht vanuit de auto niet goed is, omdat je de ramen niet voldoende ijsvrij gemaakt hebt. Een goed begin van de werkweek is een volledig ijsvrij gemaakte autoruit.

Ontdek de mogelijkheden van Voordeeldealers

Heeft je vragen over het onderhoud van uw Toyota? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers:

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!