Voordeeldealers

Autospiegels afstellen

26 Oktober, 2018 10:08

Je herkent het vast wel: er heeft iemand in je auto gereden en diegene heeft alle spiegels anders afgesteld. Vervelend, want hoe zorg je ervoor dat ze weer optimaal zijn afgesteld? Met deze tips kom je een heel eind.

Door de spiegels goed af te stellen, kun je optimaal op het gedrag van andere weggebruikers anticiperen. Het is belangrijk om de afstand tussen jouw auto en andere auto’s goed in te kunnen schatten. Daarom moet je andere auto’s vanuit twee posities kunnen zien. Door een optimaal ingestelde buiten- en binnenspiegel kun je goed diepte en snelheid van andere weggebruikers beter inschatten.

Ga eerst in je vaste rijhouding zitten

Zit je altijd strak tegen de rugleuning of zit je naar voren gebogen? Door te zitten zoals je normaal gesproken zit, zorg je dat je de spiegels in de juiste positie afstelt.

Draai de spiegel zo dat je de zijkant van de auto (net) niet meer ziet

Stel de spiegels zo af dat je de zijkant van jouw auto net niet meer ziet. Op die manier zorg je dat de dode hoek zo klein mogelijk is. Hoe goed je de spiegels ook afstelt: er zal wel altijd een dode hoek blijven. Daarom moet je ook altijd in de richting van de dode hoek blijven kijken als je wilt inhalen of van rijstrook wisselt.

Zorg dat de horizon zich op 1/3 onder de bovenzijde van de spiegel bevindt

Onderstaande afbeelding laat goed zien hoe je de buitenspiegels afstelt:

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van de aangesloten Voordeeldealers:

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris

  Maarssen/ Mijdrecht/ Alphen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Schouten

  Alblasserdam/ Gorinchem

  Met vestigingen in Alblasserdam en Gorinchem vervullen wij uw behoefte aan mobiliteit .

  Meer over deze dealer
 • Toyota Zonneveld

  Almere

  Zeer kundig en bekwaam. Snelle en goede service.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Peterman

  Oldenzaal/ Enschede

  Peterman Autogroep is de Toyota dealer voor Twente. Wij zijn een typisch Twents bedrijf en beloven u de juiste prijs voor een nieuwe Toyota.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Drenthe

  Lunenborg, Gorter en Ruyne

  Alle drie bedrijven zijn al sinds jaar en dag een begrip in de regio en vertegenwoordigen al meer dan 50 jaar het merk Toyota in heel Drenthe.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Jos van Boxtel

  Den Bosch, Middelrode en Oss

  Autobedrijf Jos van Boxtel is een ISO-gecertificeerd familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat en gevestigd is in ’s-Hertogenbosch, Oss en Middelrode.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk gemaakt door vijf dealers die verspreid zijn over Noord-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!