Voordeeldealers

Waar vind ik het chassisnummer van mijn Toyota?

29 Maart, 2018 14:36

Het verschilt per model Toyota waar het chassisnummer of voertuigidentificatienummer (VIN) te vinden is. In moderne Toyota-modellen (zoals de Aygo, Auris en Avensis) vind je het chassisnummer op een fraudebestendige sticker aan de binnenkant van de deur aan de passagierszijde. Eerdere Toyota’s hebben vaak een metalen plaatje in plaats van een sticker. Ook vind je het chassisnummer vaak onder de rechtervoorstoel op de bodemplaat. De VIN-code bestaat uit een combinatie van 17 letters en cijfers.

Toyota Yaris

Bij de Toyota vind je het chassisnummer onder de rechtervoorstoel op de metalen vloer van de Yaris.

Toyota Auris

Het chassisnummer vind je net onder de sluiting van de deur linkervoordeur (passagierszijde). Het is een fraudebestendige sticker.

Toyota Aygo (driedeurs)

De Toyota Aygo (driedeurs) heeft een chassisnummer onder de sluiting van de linkervoordeur. Ook vind je de VIN-code onder de rechtervoorstoel op de metalen vloer.

Toyota Aygo (vijfdeurs)

Een vijfdeurs Toyota Aygo heeft het chassisnummer onder de sluiting van de linkervoordeur en binnen de linker achterklep gemonteerd.

Toyota C-HR

Bij een Toyota C-HR is de sticker onder de sluiting van de voorste passagiersdeur geplakt. Daarnaast vind je de VIN-code op de bodemplaat bij de rechtervoorstoel.

Toyota ProAce

De Toyota ProAce bestelbus heeft een VIN-code rond de sluiting van de bestuurdersdeur. Ook is de VIN-code te vinden onder de rechtervoorstoel op de metalen vloer.

Hoe ziet het chassisnummer eruit?

Het chassisnummer is een 17-cijferige code die informatie bevat over onder andere de motor, het model, het voertuigtype en de fabrikant. Een chassisnummer is altijd uniek en geldt als de wettelijke identificatiecode van jouw Toyota. De code bestaat uit letters en cijfers. Het voertuigidentificatienummer is het primaire identificatienummer van jouw auto, aangezien kentekenplaten gewijzigd of gepersonaliseerd kunnen worden.

Hoe lees je een chassisnummer?

Er zijn uitzonderingen, maar over het algemeen refereren de eerste drie karakters aan het land waar de Toyota is geproduceerd, de producent van het voertuig en het voertuigtype. De eerste letter staat vaak voor het land. Een ‘J’ verwijst naar Japan, een ‘S’ verwijst naar Engeland en een ‘V’ naar Frankrijk. Overige landen zijn Turkije (N), Thailand (M) of Zuid-Afrika (A). De tweede letter is vaak een T en staat voor Toyota. De derde letter geeft het voertuigtype aan.

De volgende zes cijfers verwijzen naar het carrosseriemodel, de motor en de versnellingsbak. Tenslotte sluit de code af met 8 karakters die beschrijven waar en wanneer de auto is geproduceerd.

Hulp nodig?

Kun je het chassisnummer niet vinden of heb je een vraag over het chassisnummer? We helpen je graag verder. Neem contact op met een van onze Voordeeldealers:

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!