Voordeeldealers

De mooiste route naar Noord-Italië

10 Mei, 2016 17:27

Vier op de tien Nederlanders gaat met auto op vakantie binnen Europa. Italië is met meer dan 700.000 toeristen uit ons land een populaire bestemming. Je kunt natuurlijk kiezen voor de snelste en kortste route, maar het is veel leuker om de tijd te nemen voor de reis en te genieten van al het moois dat onderweg voorbij komt.

Van Utrecht naar het Gardameer

Het Gardameer in Noord-Italië is zowel in het voorjaar als in het najaar een populaire bestemming. Het prachtige meer bevindt zich aan de voet van het Monte Baldo-gebergte en is omringd door kleine dorpjes. Ook grote steden als Verona, Venetië en Milaan zijn met de auto binnen 2 uur te bereiken.

Er wordt wel eens gezegd dat het niet om de bestemming gaat, maar om de reis ernaartoe. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Als beginpunt gaan we uit van het meest centrale punt van Nederland: Utrecht.

De route

Klik op deze link om naar Google maps te gaan en de routebeschrijving te starten

Dag 1

 • De route gaat bij Arnhem de grens over, en volgt voornamelijk snelweg tot Stuttgart. Duitsland staat bekend om de ruime snelheidslimiet, dus dit is het moment om lekker gas te geven.
 • Na Stuttgart gaat de route verder over de provinciale weg, wat zorgt voor een mooi uitzicht op de omgeving. Onderweg kom je onder andere slot Lichtenstein tegen en rijd je langs het dorpje Simgmaringen, waar de Donau doorheen stroomt.
 • Na een licht heuvelachtige route kom je aan bij het Noordelijke gedeelte van de Bodensee, het meer dat Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met elkaar verbindt. Het dorpje Meersburg herbergt het oudste bewoonde kasteel van Duitsland en beschikt over een prachtige promenade langs het meer. De zonsondergang boven het meer is werkelijk adembenemend, en dat maakt dit stadje de perfecte plaats voor een overnachting.

Dag 2

 • De volgende dag wordt de reis richting Italië voortgezet via Oostenrijk. Hoewel het grootste gedeelte uit snelweg bestaat, is het uitzicht veel mooier dan dat je verwacht. Wanneer je langs Sankt Anton rijdt, waan je je in een schilderachtig landschap.
 • Let goed op wanneer je Innsbruck passeert: de kans is groot dat er een vliegtuig zeer laag tussen de bergen doorvliegt, wat zorgt voor een spectaculair gezicht!
 • Op weg naar de Brennerpas kom je nog enkele middeleeuws aandoende dorpjes tegen, waar snoepkleurige huizen eerder regel dan uitzondering zijn.
 • Wanneer je de Brennerpas voorbij bent, bevind je je in Zuid-Tirol, het gebied volgens de inwoners geen deel uitmaakt van Oostenrijk of Italië. In deze regio, die bekend staat om zijn prachtige skigebieden, spreekt men dan ook een eigen taal.
 • Op het laatste stuk richting Lago di Garda passeer je de steden Bozen en Trento, die dankzij hun groene omgeving en historische karakter een bezoek waard zijn.

Tips

 

 • Houd er rekening mee dat de Brennerpas een tolweg is. Om ervoor te zorgen dat je sneller door kan rijden, koop je een Videomaut bij de laatste twee benzinestations in Duitsland. Hiermee betaal je vooraf tol, wordt je kenteken opgeslagen en omzeil je de (vaak) lange wachtrij voor de pas.
 • Heb je meer dan genoeg tijd? Neem dan ski’s mee en stop in een van de Zuid-Tirolese dorpjes voor een afdaling.
 • Over het algemeen zijn vrijdagen en zaterdagen de drukste dagen op de weg. Mocht je de drukte willen vermijden, vertrek dan op een andere dag.
 • Zorg dat je auto van tevoren een onderhoudsbeurt heeft gehad, zodat je tijdens de vakantie niet voor verrassingen komt te staan.
 • Houd een fototoestel in de aanslag, want je gaat veel moois tegenkomen onderweg.
 • Doe rustig aan en neem de tijd. Het is vakantie!

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!