Voordeeldealers

De nieuwe Toyota bZ4X komt eraan!

1 Mei, 2021 13:21

Toyota presenteerde op de Autosalon van Shanghai een conceptversie van de Toyota bZ4X - een voorproefje van de eerste in een reeks batterij-elektrische voertuigen (BEV's) met nulemissie. De Toyota bZ4X Concept, een middelgrote SUV met vierwielaandrijving, is een integraal onderdeel van Toyota's overgang van een puur autobedrijf naar een onderneming die zich toelegt op het leveren van betere mobiliteit voor iedereen. De 'bZ' is een acroniem voor 'beyond Zero', wat Toyota's streven versterkt om niet alleen een nuluitstoot en koolstofneutraliteit te bereiken, maar ook verder te gaan om nieuwe voordelen te realiseren voor het milieu, voor individuen en voor de maatschappij als geheel. Het nieuwe Toyota bZ4X Concept werd ontwikkeld door Toyota Motor Corporation (TOYOTA) in samenwerking met Subaru Corporation (SUBARU), waarbij gebruik werd gemaakt van de specifieke vaardigheden en ervaring van elk bedrijf. De verkoop van de productieversie zal naar verwachting medio 2022 van start gaan. Laten we wat dieper op deze Toyota ingaan. 

Het Toyota bZ4X Concept

De Toyota bZ4X Concept is een voertuig dat meer is dan alleen een vervoermiddel; het doet ook dienst als een comfortabele en verbonden ruimte waar mensen tijdens hun reis met plezier tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Het exterieurdesign van Toyota bZ4X Concept anticipeert op de hoge verwachtingen die mensen hebben van een rijervaring met een elektrische auto zonder compromissen te hoeven sluiten. Zijn algemene vorm verenigt dynamiek en bruikbaarheid: de SUV heeft een karakteristieke hoge rijpositie, maar lijkt toch stevig op de weg te staan. Het layout vertoont sensuele oppervlakken, gecombineerd met een precieze en hoogtechnologische styling. De voorkant van de auto - een onmiddellijk herkenningspunt voor elke auto - maakt afstand van de vertrouwde grille en is in plaats daarvan voorzien van een opstelling van sensoren, lichten en aerodynamische elementen in een kenmerkende "hamerkop"-vorm, waardoor een nieuwe attitude en aanwezigheid op de weg wordt gecreëerd.

Ruime cabine en "drive module

De Toyota bZ4X Concept is gebouwd op het nieuwe modulaire e-TNGA platform, speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Een lange wielbasis en korte overhangen helpen om een opmerkelijk ruime en open cabine te creëren. De beenruimte achterin is zelfs vergelijkbaar met die van een groot D-segment model.De voorste cabine is ontworpen rond een "aandrijfmodule" die de bestuurder een gevoel van directe verbinding met de weg en met belangrijke informatie geeft. Het laaggeplaatste instrumentenpaneel biedt een panoramisch zicht en benadrukt het gevoel van ruimte. De bedieningselementen zijn gegroepeerd rond de middenconsole, ontworpen voor een gemakkelijke herkenning en bediening. Het digitale instrumentenpaneel voor de bestuurder is boven het stuurwiel geplaatst, zodat slechts een minimale oogbeweging nodig is om informatie te registreren.

 Wilt u meer weten over onze Toyota´s en diensten? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!