Voordeeldealers

De voordelen van een kleine auto

26 Augustus, 2015 10:54

“Aan de buitenkant is de Yaris een compacte bolide, aan de binnenkant is het echter een ander verhaal; beenruimte, hoofdruimte én buikruimte in overvloed!” Aldus autoblogster Femme Frontaal  over de Toyota Yaris. Wij zijn het roerend met haar eens! Maar een kleine auto heeft nog meer voordelen ten opzichte van zijn grote broer.

Onder een kleine auto verstaan we auto's die qua buitenafmetingen gemakkelijk in een nauw parkeervak zijn te manoeuvreren. Kleine auto's zijn perfect voor wie vooral binnen de eigen woonplaats rijdt. Omdat de meeste bezitters niet zoveel kilometers per jaar in de auto rijden, bestaat het aanbod veelal uit kleine benzinemotoren.

De keuze voor een kleine of grote auto kan afhangen van waar je woont, waar de auto voor gebruikt wordt en natuurlijk speelt smaak ook een grote rol. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze zetten wij de voordelen van een kleine auto op een rijtje.

Gunstig in het verbruik

Het brandstofverbruik hangt natuurlijk grotendeels af van de rijstijl van de bestuurder, maar ook het gewicht van de auto en het motorblok hebben hier invloed op. Een kleine auto rijdt binnen de bebouwde kom een stuk zuiniger dan een grote bolide. De lage rolweerstand van smallere banden bij kleine auto’s heeft ook een positieve invloed op het verbruik.

Goedkoop in de wegenbelasting

Auto’s met een laag gewicht zijn qua wegenbelasting goedkoper dan zware auto’s. Omdat kleine dieselauto’s niet veel voorkomen gaan we uit van een benzineauto: in de gewichtsklasse 751 – 850 kg betaal je €58,- per kwartaal. Dat is minder dan de helft vergeleken met auto’s vanaf 1051 kg!

Lage verzekeringskosten

Ook wat betreft verzekeringskosten ben je met een kleine auto voordeliger uit. Bij de verzekering wordt naar meerdere factoren gekeken, waaronder de nieuwwaarde. Omdat deze bij kleine auto’s vaak een stuk lager ligt dan bij grote auto’s kan het zo €40,- per maand schelen.

Voordelig onderhoud

Elke auto heeft zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig. Alhoewel de frequentie van het onderhoud bij kleine auto’s net zo hoog is al bij grote auto’s zullen de kosten veelal lager uitpakken, met de simpele reden dat kleine onderdelen vaak goedkoper zijn dan grote. Daarnaast is een set banden voor een kleine auto al snel honderden euro’s goedkoper dan die voor een grotere variant.

Altijd plek

Je kent het wel: je ziet een parkeerplek, denkt dat de auto erin past en komt er dan achter dat de deur net niet meer opengaat, de kont te ver uitsteekt of een ander niet meer uit kan rijden. Met een kleine auto is dit verleden tijd: zowel het vinden van een plekje als het inparkeren zelf gaat een stuk soepeler dan bij een grote auto.

Kies jij voor een kleine auto? Kijk dan eens naar onze Toyota Aygo en Yaris die nu beiden met unieke kortingen verkrijgbaar zijn.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!