Voordeeldealers

De Yaris maakt een comeback op het circuit

30 Augustus, 2016 13:42

2017 wordt het jaar dat Toyota terug keer in de topklasse van de rallysport. Tijdens het WRC-kampioenschap moet de Toyota Yaris WRC zijn kwaliteiten waarmaken.

Tijdens de rally volgend jaar neemt de Yaris WRC het op tegen rallyversies van de Ford Fiesta, Volkswagen Polo en Citroën C3. Afgelopen maanden is de rally-Yaris uitvoerig getest en zijn er al zo’n vijfduizend testkilometers gereden. Coureur Tommi Mäkinen vertelt dat er hard is gewerkt om de auto op tijd af te krijgen.

Testen met een tweede auto

Waar het testwerk op dit moment met één auto wordt verricht, zal daar binnenkort een tweede Yaris WRC bij komen. De testen worden over beide auto’s verdeeld: de bestaande Yaris zal vooral getest worden op betrouwbaarheid van de bak en de motor, en de andere auto test verschillende settings van de ophanging. Eerder genoemde Mäkinen voert samen met collega coureurs Juho Hanninen en Jarkko Nikara een groot deel van de testwerkzaamheden uit en neemt zelf ook plaats achter het stuur tijdens de rally’s.

Het wordt een bijzonder moment in 2017, want dan is het 18 jaar geleden dat Toyota aan de start van een WRC-rally verscheen. Toen was dat met een Corolla en dat was niet zonder succes: dat jaar gingen ze naar huis met de constructeurstitel.

Ben je naast rallywagens ook geïnteresseerd in de Toyota Yaris voor op de openbare weg? Bekijk ons aanbod actiemodellen dan eens, of kom langs bij één van de aangesloten voordeeldealers.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris

  Maarssen/ Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen en Mijdrecht in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Schouten

  Alblasserdam/ Gorinchem

  Met vestigingen in Alblasserdam en Gorinchem vervullen wij uw behoefte aan mobiliteit .

  Meer over deze dealer
 • Toyota Zonneveld

  Almere

  Zeer kundig en bekwaam. Snelle en goede service.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Peterman

  Oldenzaal/ Enschede

  Peterman Autogroep is de Toyota dealer voor Twente. Wij zijn een typisch Twents bedrijf en beloven u de juiste prijs voor een nieuwe Toyota.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Drenthe

  Lunenborg, Gorter en Ruyne

  Alle drie bedrijven zijn al sinds jaar en dag een begrip in de regio en vertegenwoordigen al meer dan 50 jaar het merk Toyota in heel Drenthe.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Galema

  Leeuwarden

  Galema Toyota in Leeuwarden is door en door Toyota. Ons team zorgt er voor dat u de auto word geleverd die bij u past!

  Meer over deze dealer
 • Toyota Jos van Boxtel

  Den Bosch, Middelrode en Oss

  Autobedrijf Jos van Boxtel is een ISO-gecertificeerd familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat en gevestigd is in ’s-Hertogenbosch, Oss en Middelrode.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk gemaakt door vijf dealers die verspreid zijn over Noord-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Drenthe en Friesland. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!