Voordeeldealers

Dít betekent de naam van jouw Toyota

2 December, 2015 10:41

Prius, Yaris, Highlander: je kent ze waarschijnlijk als de namen van populaire Toyota modellen. Heb je er ooit over nagedacht waar deze namen vandaan komen? De auto’s hebben allemaal hun eigen verhaal.

Toyada?

Laten we beginnen met de naam van het merk zelf. De Japanse Kiichiro Toyoda besloot autofabrikant te worden en zijn merk nét niet zijn eigen achternaam te geven. Het lijkt misschien op een spelfout, maar Toyada koos hier bewust voor. Het heeft alles te maken met bijgeloof: in Japanse karakters heb je voor ‘Toyoda’ 10 penseelstreken nodig en voor ‘Toyota’ 8, en laat 8 nu net een geluksgetal zijn.

Yaris

De Toyota Yaris is een uiterst charmante verschijning, en dat is ook precies wat de naam doet vermoeden. Yaris is namelijk een verbastering van het Griekse woord ‘charis’, dat je wellicht herkent uit het woord ‘charisma’. Daarnaast is het een Griekse meisjesnaam die ‘liefdadig’ en ‘stijl’ betekent.

Auris

Deze naam heeft een dubbele betekenis: Auris is afgeleid van het Latijnse woord aurum, dat ‘goud’ betekent. Leuk detail is dat het eerste model in een gouden uitvoering gepresenteerd werd in Parijs. Auris staat ook voor aura, een (onzichtbaar) energieveld van kleuren dat levende wezens uitstralen.

Prius

In het Latijn wordt het woord prius omschreven als ‘eerste’ of ‘tevoren’. Een perfect gekozen naam voor deze Toyota, aangezien hij in 1997 als eerste hybride auto in productie genomen werd.

Avensis

Dit keer geen Latijnse, maar een Franse oorsprong: avensis is afgeleid van het Franse werkwoord advancer, wat vooruitgaan betekent. De naam benadrukt dat de opvolger van de Toyota Carina een flinke stap vooruit is.

Supra

‘Super’ is een afgeleide van dit Latijnse woord, dat ‘boven’ betekent. Het was de bedoeling dat de Toyota Supra boven andere sportauto’s uit zou stijgen, en dat is gelukt. In verschillende tests versloeg hij zowel de Porche 911 Turbo als de Aston Martin DB7. Vandaag de dag heeft dit model nog steeds veel liefhebbers.

Highlander

Niet elke naam heeft een lange geschiedenis. We sluiten af met de Toyota Highlander, die zijn naam te danken heeft aan het feit dat het een SUV is en het dus goed doet in een bergachtige omgeving.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris

  Maarssen/ Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen en Mijdrecht in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Schouten

  Alblasserdam/ Gorinchem

  Met vestigingen in Alblasserdam en Gorinchem vervullen wij uw behoefte aan mobiliteit .

  Meer over deze dealer
 • Toyota Zonneveld

  Almere

  Zeer kundig en bekwaam. Snelle en goede service.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Peterman

  Oldenzaal/ Enschede

  Peterman Autogroep is de Toyota dealer voor Twente. Wij zijn een typisch Twents bedrijf en beloven u de juiste prijs voor een nieuwe Toyota.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Drenthe

  Lunenborg, Gorter en Ruyne

  Alle drie bedrijven zijn al sinds jaar en dag een begrip in de regio en vertegenwoordigen al meer dan 50 jaar het merk Toyota in heel Drenthe.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Galema

  Leeuwarden

  Galema Toyota in Leeuwarden is door en door Toyota. Ons team zorgt er voor dat u de auto word geleverd die bij u past!

  Meer over deze dealer
 • Toyota Jos van Boxtel

  Den Bosch, Middelrode en Oss

  Autobedrijf Jos van Boxtel is een ISO-gecertificeerd familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat en gevestigd is in ’s-Hertogenbosch, Oss en Middelrode.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk gemaakt door vijf dealers die verspreid zijn over Noord-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Drenthe en Friesland. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!