Voordeeldealers

Emancipatie en duurzaamheid: essentieel voor Toyota

1 September, 2021 08:35

Toyota staat bekend als een voorloper op het gebied van sociaal bewustzijn en innovatie. In deze blog nemen we met u door hoe dit precies zit. Zo weet u ook dat wanneer u een Toyota rijdt, u een bijdrage levert aan de verbetering van sociale verhoudingen en de innovatie op het gebied van milieubewust autorijden.

Emancipatie

Bij Toyota willen ze het aantal vrouwen in tal van functies verhogen. Maar uit gegevens blijkt ook dat er gewoon niet genoeg vrouwen zijn die voor een bèta/technische loopbaan kiezen. Slechts 18% van de studerende Europese vrouwen kies voor een dergelijke studie.  Als we dieper kijken, dan is slechts 26% van de schoolmeisjes geïnteresseerd in dit vakgebied. Diverse studies hebben aangetoond dat dit bijna aantal zou kunnen verdubbelen wanneer kinderen een rolmodel hebben dat hen enthousiasmeert voor deze vakken. Natuurlijk wil Toyota dit rolmodel zijn, namelijk met het Girls STEM Future program. Dit programma gaat schoolmeisjes rechtstreeks in contact brengen met rolmodellen - vrouwen die bij het autobedrijf werken. Wederom een voorbeeld van het innovatieve en sociaal bewuste karakter van Toyota.

Duurzaamheid

Toyota gelooft in duurzaamheid: ´Wanneer mensen vrij zijn om te bewegen, dan is alles mogelijk´. In het streven naar ´steeds betere mobiliteit voor iedereen,´ werkt Toyota toe naar meer inclusieve en duurzame mobiliteit, een maatschappij waarin iedereen zijn mogelijkheden kan ontdekken. Om bij te dragen aan wereldwijde milieuduurzaamheid heeft Toyota de Toyota Environmental Challenge 2050 ontwikkeld om de belangrijkste wereldwijde milieuproblemen aan te pakken. Het is Toyota er alles aan gelegen om mee te werken aan een betere toekomst voor iedereen. Dit is de opdracht die het autobedrijf haarzelf gesteld heeft.

Conclusie

Toyota rijden is niet alleen een heel prettige mobiliteitsoplossing, het is ook nog eens een keer een manier om bij te dragen aan de oplossing van diverse sociale en ecologische problemen. En dat rijdt natuurlijk een stuk lekkerder.

Lees ook onze andere blogs. Daarin verrassen we u steeds weer met interessante informatie over Toyota en haar schitterende auto´s. Zo kunt u geënthousiasmeerd en goed geïnformeerd een keuze maken uit de verschillende Toyota-modellen.

Wilt u meer weten over onze diensten en Toyota modellen? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

 

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!