Voordeeldealers

Hoe weet ik of mijn Toyota goed onderhouden is?

31 Oktober, 2019 16:38

Er zijn meerdere manieren om erachter te komen of uw Toyota in goede staat verkeert. Dat is erg belangrijk wanneer u een occasion gaat kopen, omdat u simpelweg niet de eerste eigenaar bent en het aankoopbedrag vaak toch behoorlijk hoog kan zijn. In deze blog geven we u een aantal tips waarmee u zekerheid kunt krijgen over de staat van de auto.

Hoe krijg ik inzicht in de gebruiksgeschiedenis van mijn Toyota?

Er zijn een aantal manieren waarop u gemakkelijk inzicht kunt krijgen over de gebruiksgeschiedenis van uw Toyota. Zo wordt het kopen van een tweedehandsauto een stuk gemakkelijker. Denk daarbij aan de volgende punten:

·        Inspecteer het uiterlijk van de Toyota

Door gewoon de binnen- en buitenkant van de Toyota te checken, kunt u al veel problemen wegstrepen, zoals lakschade en deuken, hetgeen gemaakt moeten worden. Ook zeker even onder de motorkap kijken, want daar kunnen verborgen problemen zitten. Roest en olie onder de kap zijn signalen dat er iets niet helemaal goed gaat. Koopt u de auto bij een garage of dealer, dan mag u er vanuit gaan het onder de motorkap in orde is. Komt u de Toyota occasion bij een particulier tegen en u bent zelf geen auto-expert, probeer dan een expert te strikken die met u mee kan kijken.

·        Onderhoudsboekje

In het onderhoudsboekje vindt u de geschiedenis van de Toyota. Welke reparaties er uitgevoerd zijn, kunt u hier in vinden. Ook valt erin te lezen wanneer hij weer voor een beurt moet. Een auto zonder dit boekje is geen wenselijke aankoop, omdat er veel verborgen gebreken kunnen zijn.

·        APK

Elke auto moet verplicht elk jaar een APK ondergaan. Van deze keuring wordt ook steeds een notitie gemaakt waarin te lezen valt wat er gedaan is en wat er moet gebeuren bij de volgende APK.

·        Onafhankelijk oordeel

Deze tips sluit aan bij de inspecteer tip, namelijk dat u zeker een auto-expert moet laten kijken naar de Toyota. Het beste kunt u naar een onafhankelijke garage gaan om te laten checken of alles in orde is. Zodra dit het geval is, kunt u veilig tot een aankoop over gaan.

Conclusie

Het lijkt heel spannend om een Toyota occasion aan te schaffen, omdat er vaak toch nog wel sprake kan zijn van een behoorlijk aankoopbedrag en u weet niet zeker of de auto in orde is. Met onze tips willen we u een guide bieden, waarmee u vast kunt stellen of de Toyota van een goede kwaliteit is. We raden u aan om bij een garage of dealer de auto aan te schaffen, eerder dan bij een particulier. Want wanneer u de auto bij een dealer koopt, dan mag u ervan uitgaan, dat de wagen behoorlijk gecheckt is en dat dit recent gebeurd is.

Meer informatie over de service van de Voordeeldealers?

Wilt u meer informatie over welke service onze Voordeeldealers kunnen bieden? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!