Voordeeldealers

Is de Toyota Corolla Hybrid echt zo goed?

27 September, 2019 09:01

Begin dit jaar kwam Toyota Corolla Hybrid in ons land en veel mensen zijn daar erg blij mee. De wagen zorgt in de grote stad voor een sterke verbetering van het milieu, daardoor is deze wagen erg populair. In deze blog nemen we de nieuwste Toyota met u door. Lees snel verder en ontdek of de Toyota Corolla Hybrid echt zo goed is.

Hoe werkt de Toyota Corolla Hybrid?

De hybride technologie is relatief nieuw, daardoor is het voor sommigen nog niet duidelijk hoe deze werkt. De aandrijving van de nieuwste Toyota Corolla bestaat uit twee krachtbronnen, namelijk een elektromotor (ook wel inductiemotor genoemd) en een brandstofmotor. Tijdens het rijden op de brandstof, laadt de accu van de auto op. Het mooie van deze technologie is, dat deze twee motoren zelfstandig kunnen werken. U kunt dus volledig op brandstof rijden, maar daarnaast ook volledig op elektriciteit. Dit is een punt wat de Toyota Corolla zo goed maakt. Veel andere automerken, die ook hybrid auto´s produceren, leveren types zonder autonoom werkende motoren. In hun systemen helpt de elektromotor de brandstofmotor, maar kan niet zelfstandig de auto voortbewegen. Daarom noemen we het eerste systeem ook wel full Hybrid en het tweede mild Hybrid.

Rijdt de Toyota Corolla Hybrid op diesel of benzine?

Toyota is het automerk dat de absolute koploper is als het gaat om Hybrid auto´s. Ook op het terrein van de full electric auto bevinden ze zich in de voorhoede. Dit laatste type moet in 2020 op de markt komen in China en later in Japan- de rest van de wereld volgt daarna. Toyota is een van de eerste fabrikanten die de productie van dieselauto’s voor het grootste deel gestopt heeft. Dit werkt aanstekelijk op andere fabrikanten van Hybrid en full electric auto’s. Tegenwoordig koopt u alleen nog een Toyota Corolla Hybrid die rijdt op elektra en benzine, want de tijd van de diesel brandstofmotor is bij deze Japanse autofabrikant voorbij.

Welke hybride versies zijn er verkrijgbaar?

U kunt sinds begin 2019 kiezen uit twee hybride versies, namelijk eentje met een 1.8 motor die goed is voor 90 kW/122pk Hybrid en een ander met een 2.0 met kW/180pk Hybrid. Beide versies hebben uitgebreide veiligheidssystemen, zoals een anti-botsingsysteem, voertuigherkenning, cruise control, stuurassistentie en een speciaal systeem dat de bestuurder helpt de auto beter op de weg te houden, dat kan in een scherpe bocht echt een uitkomst zijn.

Wat kost de Toyota Corolla Hybrid?

Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk van deze nieuwe Hybrid, waardoor de prijs per auto kan verschillen. We kunnen zeker wel een range aangeven: wanneer u de Hatchback leaset, deze heeft een 1.2 Turbo 85 kW/116 pk en is een Comfort 5-deurs, ligt de prijs per maand op zo’n 349 euro. Zakelijk leasen kan vanaf 319 euro exclusief BTW. Koopt u liever een nieuwe Toyota Corolla, dan ligt de prijs zo rond de € 26.395 euro.

Meer informatie over de service van Voordeeldealers?

Wilt u meer informatie over de service die onze Voordeeldealers kunnen bieden? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!