Voordeeldealers

Je allereerste auto kopen

3 Mei, 2016 11:31

Eindelijk is het moment daar: je hebt je rijbewijs en bent klaar om je eerste auto aan te schaffen. Voor alles is een eerste keer, en vaak gaan nieuwe dingen gepaard met spanning. Want waar moet je nu precies aan denken bij de aanschaf van een eerste auto? Met een paar eenvoudige stappen helpen we je graag op weg.

Kies een auto waar je gelukkig van wordt

 “Als het maar rijdt”; sommige mensen stellen niet zulke hoge eisen aan een eerste auto. Maar zeg eens eerlijk, word je écht gelukkig van een auto die helemaal niet naar jouw smaak is? Als het goed is koop je een auto niet voor even en doe je er een paar jaar mee. Het zou zonde zijn als je al deze tijd in een auto rijdt waar je niet happy van wordt. Kies liever in één keer goed, dan heb je langer plezier van de auto.

Vraag je van tevoren af waar je de auto voor gaat gebruiken, en kies aan de hand daarvan voor een compacte of ruime auto, en voor drie- of vijfdeurs. Ook zuinigheid en milieubewustheid neem je mee in de overweging.

Veiligheid is een belangrijk punt bij de aanschaf van een auto. Vooral wanneer je overweegt een (oudere) tweedehands auto te kopen, is het zaak hier uitgebreid bij stil te staan. Kijk bijvoorbeeld of de auto die ESP (elektronische stabiliteitsprogramma) en ABS (antiblokkeersysteem) heeft. Ook stuurbekrachtiging en airbags zijn een must.

Een proefrit maken

Een auto kan er nog zo prachtig uitzien; het rijcomfort is minstens zo belangrijk. Maak dus absoluut een proefrit voordat je een auto aanschaft. Bij een tweedehands auto is het zaak om op de volgende punten te letten:

 • Eventuele schade
 • De vering
 • Verlichting
 • Bekleding en gordels
 • Airco
 • Controlelampjes
 • Stoelen: zitten ze comfortabel?
 • Het geluid dat de auto maakt: klinkt alles normaal?
 • Gas geven, remmen, koppelen en schakelen

Kies verschillende wegen uit tijdens de rit, zodat je zowel rustig als snel rijdt, en meerdere soorten wegdek tegenkomt. Parkeer in een vak, maak een extra rondje op de rotonde en bedenk je of het goed voelt, en of je blij wordt van deze auto.

Droomauto gevonden?

Het moment is daar: je denkt dat je jouw droomauto gevonden hebt. Schroom niet om er een nachtje over te slapen, en alle overwegingen nog eens goed door te nemen. Kies je voor een nieuwe auto? Bekijk dan onze Toyota Aygo eens. Deze compacte en voordelige auto heeft alles wat je wenst. Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het uitkiezen van een auto, kom dan gerust een keer bij ons langs.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!