Voordeeldealers

Kan een Toyota rijden op groene stroom?

1 April, 2020 11:28

De voordelen van een elektrische Toyota spreken tot de verbeelding. We hebben er al eens een blog aan gewijd. Het is werkelijk bijzonder hoe snel de techniek ontwikkelt en hoe we daarvan kunnen profiteren. Maar kunt u ook rijden op groene stroom? Want dat is toch de uiteindelijke bestemming van de hele energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie? Lees snel verder en komt erachter hoe het zit!

Toyota rijden op groene stroom

Tijdens het rijden stoot uw elektrische Toyota geen vervuilende stoffen uit. Dit is natuurlijk veel beter voor het milieu. Ga maar eens kijken in de grote stad, dan zult u merken dat de luchtkwaliteit daar vaak vrij slecht is. Maar gelukkig kan het beter, want hoe meer elektrische auto's er rijden, des te beter de luchtkwaliteit. Daarnaast is er nog een grote uitdaging als het gaat om het opwekken van energie voor deze auto's. Veel van de energievoorraad in Nederland is nog afkomstig uit grijze bronnen. Dat moet veranderen! Het voordeel van groene energie is dat je het ook zelf kunt opwekken. In de toekomst gaan we er naartoe dat de elektrische Toyota uitsluitend rijdt op zelf opgewekte groene stroom. Nu elektrisch rijden op groene stroom (deze stroomvoorkeur kunt u bij uw energieleverancier aangeven) is een impuls geven aan de energietransitie. Dan gaan de ontwikkelingen sneller, simpelweg omdat er meer en meer animo is voor elektrische auto’s.

Financiële voordelen

Een inductiemotor van een elektrische Toyota bestaat uit minder onderdelen dan een brandstofmotor en werkt ook op een heel andere manier. Daardoor is deze minder gevoelig voor slijtage en gaat dus langer mee. U zult dan ook minder snel reparaties moeten laten uitvoeren. De aanschafprijs van een elektrische auto is nu nog hoger in vergelijking met een auto op benzine, maar wanneer het animo groter wordt, dan zal de prijs gaan zakken. Daarbij hangt er aan vervuiling een prijskaartje. Als je deze problemen kunt verminderen, zul je als burger ook minder betalen. Een eigenaar van een elektrische Toyota betaalt bijvoorbeeld geen wegenbelasting en belasting van personenwagens en motorrijwielen. Deze laatste belasting is gebaseerd op de CO2-uitstoot van een voertuig, zoals we weten stoot een elektrische auto geen directe CO2 uit. Het idee van de vervuiler betaalt, werkt dus ook de andere kant op: de niet-vervuiler betaalt niets.

 Wanneer u vragen heeft over onze diensten, dan kunt u terecht bij een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!