Voordeeldealers

Korte geschiedenis van de Toyota Corolla

1 Juli, 2020 15:13

De wereldberoemde en best verkochte Toyota Corolla is vrijwel overal op de weg te zien. Deze subcompacte sedan heeft door zijn aanstekelijk mooie uiterlijk, grote brandstofbesparing en veelzijdigheid de auto tot 's werelds populairste auto verheven en is nog niet klaar. De Toyota Corolla 2020 werd nog niet zo lang geleden aangekondigd met een herontworpen exterieur en interieur. Een sportieve nieuwe look en vernieuwde techniek hebben ons enthousiast gemaakt voor een goede start van het 2020-modeljaar (vooral ook met de Toyota Supra op komst). Maar voordat we de nieuwste Toyota Corolla bij de dealer verwelkomen, lijkt het ons niet meer dan terecht om terug te kijken naar hoe ver de populairste auto ter wereld is gekomen. Vandaag neemt Voordeeldealers.nl u mee door de geschiedenis van de Corolla. Kijk maar eens!

Grote geschiedenis, kleine auto

Wat begon als een subcompacte auto en uiteindelijk de best verkochte auto ter wereld werd, begon de Toyota Corolla in 1966 met zijn eerste generatie. Het eerste model van de Corolla had een 1.1 L of 1.2 L inline viercilinder motor. Ze kwamen meestal als tweedeurs model en haalden het pas in 1968 op de Amerikaanse markt. Tijdens de tweede generatie (in 1974) klom de Corolla op in de lijst van 's werelds best verkochte auto's en heeft sindsdien die titel behouden.Terwijl "corolla" een Latijnse term is die "kleine kroon" betekent, heeft de Toyota Corolla laten zien dat het echt de koning is als het gaat om verkoop en populariteit.

Tijdens de derde generatie van de Corolla, begonnen de modellen met de overgang van een tweedeurs naar een vierdeurs ontwerp en hadden ze 1.2 L en 1.6 L inline-vier motoren. Deze generatie markeerde Toyota's grootste groeiperiode in de Verenigde Staten.

De Toyota Corolla zag toen acht opeenvolgende generaties van stijlwijzigingen, waarbij het voertuig opnieuw werd ontworpen, gemodelleerd en nog steeds populair bleef. De huidige generatie Corolla heeft de introductie van de stijlvolle Toyota Corolla Hatchback gezien. Deze versie van de compacte Toyota heeft een nieuw ontwerp dat is afgeleid van de Corolla iM, een 2.0 L Dynamic Force Engine, het nieuwe Entune 3.0 infotainmentsysteem en nog veel meer.

Een gloednieuwe Toyota Corolla

En nu verwelkomen we het nieuwe voertuig in de line-up van de kleine kroon, de 2020 Toyota Corolla! Deze nieuwe versie van de geliefde compacte sedan heeft een gereviseerd ontwerp (de eerste sinds 2014), een 1.8 L 4-cilinder motor met een verbeterd vermogen en een lager brandstofverbruik, en een geheel nieuw hybride model. Het 2020-model brengt ook een nieuwe lakkleur, Celestite Grey Metallic lakkleur, verlaagde voorstoelen met nieuwe interieurbekledingskleuren en een nieuwe reeks veiligheidskenmerken op tafel.

Meer weten over de Corolla HB 1.2 Turbo Comfort? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!