Voordeeldealers

Musthaves voor onderweg

5 April, 2016 16:28

Zonder je rijbewijs en je kentekenbewijs ga je - als het goed is - de weg niet op. Maar wie echt goed voorbereid in de auto stapt, neemt meer mee onderweg. Want wat doe je als je plotseling in een kilometerslange file komt en een ontzettende dorst krijgt? Of wanneer op een bewolkte dag de lucht plotseling opklaart en je verblind wordt door de zon? Deze 5 dingen zou iedere bestuurder volgens ons in zijn auto moeten hebben.

Zonnebril

We klagen graag en veel over het grauwe Nederlandse weer. Toch laat de zon zich regelmatig onverwachts toch even zien. Dit kan een welkome afwisseling zijn op een sombere dag, maar heeft ook een keerzijde. Wanneer je naar huis rijdt van je werk en  de laaghangende zon opeens in je ogen schijnt, kan dit uiterst vervelend en soms zelfs gevaarlijk zijn. Zorg er vanwege dit soort situaties dus altijd voor dat je een zonnebril in de auto hebt liggen.

Flesje water en een snack

Na een lange werkdag stap je snel in de auto om naar huis te rijden, en ja hoor: file. Tergend langzaam kruipt de stoet auto’s voor je uit en na een uur heb je het gevoel dat je nog maar enkele meters vooruit bent gekomen. Langzaam voel je een droge mond en een knorrende maag opkomen. In dit soort gevallen is een flesje water in de auto bíjna van levensbelang. Ook een klein snack, zoals een fruitreep of een ontbijtkoek, kan op zo’n moment erg fijn zijn.

Kleingeld

Je komt net uit de file, hebt iets te enthousiast je hele flesje water leeggedronken en moet als gevolg naar het toilet. Gelukkig zijn er veel tankstations met een toilet langs de weg te vinden, maar deze wc’s zijn lang niet altijd gratis. Vaak heb je een muntje van 50 cent nodig om daar gebruik van te mogen maken. Het is dus heel verstandig om altijd wat kleingeld in de auto te hebben.

Ruitenkrabber

Hoewel het inmiddels alweer lente is, kan het toch nog flink gaan vriezen ’s nachts. Voorkom dat je ’s morgens je ruiten bevroren aantreft, de ijskrabber niet kunt vinden en uiteindelijk met een oud cd-hoesje het ijs van de ramen moet krabben. Leg gewoon standaard een ijskrabber in je dashboardkastje: dat scheelt een hoop tijd en stress.

Doekje

Je komt onderweg naar je auto in een stortbui terecht (dat Nederlandse weer hè), stapt doorweekt in en de ramen beslaan direct. Dan is het heel handig om een doekje in de auto te hebben waarmee je de ramen schoon kunt maken, zodat je weer iets kunt zien tijdens het rijden. Wanneer je zo slim bent om in een van onze Toyota modellen te rijden, is dit niet nodig. In al onze auto’s zijn voorzien van airco, waarmee de ramen zonder moeite zo weer schoon zijn!

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!