Voordeeldealers

Ruitenwissers vervangen

18 December, 2018 16:12

Ruitenwissers zijn een onmisbaar onderdeel van iedere auto omdat je hierdoor onder alle weersomstandigheden goed kunt zien. Ruitenwissers zijn zelfs zo belangrijk dat je zonder goed werkende ruitenwissers niet door de apk komt. Daarom geven we je graag meer informatie over wanneer en hoe je ruitenwissers vervangt.

Door slijtage of beschadiging zullen ruitenwissers het op den duur begeven. Zo zijn ze bijvoorbeeld vastgevroren op de ruit of zijn ze beschadigd toen ze zijn losgetrokken. Vervang je ruitenwissers als er sprake is van:

 • Ruitenwissers die geluid maken
 • Ruitenwissers die een waas achterlaat
 • Ruitenwissers die stuiteren

In deze gevallen is het rubber opgedroogd, versleten of beschadigd. Wanneer de ruitenwissers stuiteren, komt dat doordat de wissers niet stevig tegen de ruit drukken. Hierdoor hapert en stuitert de wisser. De ruitenwisser maakt hierdoor niet de hele ruit schoon.

Zorg dat je niet te lang doorrijdt met versleten ruitenwissers. Ze maken niet alleen de ruit slecht schoon, maar kunnen ook beschadigingen aan je voorruit veroorzaken.

Maak je ruitenwissers schoon bij een wasbeurt

Om te zorgen dat je wissers in topconditie blijven, raden we je aan om je ruitenwissers schoon te maken bij iedere wasbeurt. Je ruitenwisserbladen wordt niet schoon genoeg als je met de auto door de wasstraat gaat. Maak de wissers schoon met een microvezeldoek of zachte spons, zodat je ruitenwissers een stuk langer mee gaan.

Welke ruitenwissers heb ik nodig?

Online vind je eenvoudig geschikte ruitenwissers voor jouw Toyota. Zo kun je op websites zoals auto-onderdelen24.nl jouw model Toyota en type selecteren. Hierdoor vind je snel de juiste ruitenwisser. Durf je het niet aan om zelf een nieuwe ruitenwisser te vervangen? Dan helpen onze Voordeeldealers je ook graag verder.

Het meest bekend zijn de rechte ruitenwissers, maar flatblade ruitenwissers winnen in de afgelopen jaren ook aan populariteit. Een flatblade ruitenwisser maakt geen gebruik van een metalen frame, doordat het rubber van de wisser direct aan een flexibele strip wordt vastgemaakt.

De flatblade ruitenwisser is beter bestand tegen water, omdat er geen metaal is gebruikt. Ook hebben de flatblades als voordeel dat sneeuw of ijs niet ophopen tussen het glas en de ruitenwisser. De ruitenwisserbladen raken hierdoor minder snel beschadigd.

Bij beide soorten is het van belang om goed te kijken naar de lengtemaat. Deze maat staat op de verpakking en wordt in inches of centimeters aangeduid.

Neem contact op met Voordeeldealers

Wil je meer weten over het verwisselen van ruitenwissers of wil je de ruitenwissers door ons laten monteren? Neem dan contact op met een van de aangesloten Voordeeldealers:

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!