Voordeeldealers

Ruitenwisservloeistof van uw Toyota bijvullen

22 Mei, 2019 12:09

Ruitenwisservloeistof is noodzakelijk voor goed zicht door uw autoruit en daarmee essentieel voor uw veiligheid. Het bijvullen van de ruitenwisservloeistof in uw Toyota is gelukkig eenvoudig en doet u gemakkelijk zelf. We bieden u graag nuttige informatie en tips over het bijvullen van ruitenvloeistof.

Waarom ruitenwisservloeistof bijvullen?

U kent het wel: stof, modder en insecten plakken vast aan uw autoruit en belemmeren uw zicht. In sommige gevallen is het zelfs zo ernstig dat uw veiligheid in gevaar komt. Het vuil laat tevens een vettig laagje achter op uw ruit. Schoon water is daardoor niet voldoende om het vuil te verwijderen. Om uw voorruit goed schoon te maken, is het hebben van voldoende ruitenvloeistof in uw Toyota essentieel.

Naast het schoonhouden van uw voorruit verbetert ruitenwisservloeistof ook de werking van de ruitenwisserbladen, zodat deze soepel over de voorruit bewegen. Regen en zonlicht beschadigen en drogen de ruitenwisserbladen uit, waardoor deze minder goed werken. Hierdoor beschadigt de voorruit, wat zorgt voor steeds minder zicht. Het is daarom erg belangrijk om uw ruitenwisserbladen te onderhouden met ruitenwisservloeistof.

Ruitenwisservloeistof bijvullen

De ruitenwisservloeistof van uw auto bijvullen is eenvoudig:

 1. Parkeer uw Toyota op een vlakke ondergrond
 2. Open de motorkap en zet deze goed vast
 3. Controleer of de motor voldoende is afgekoeld
 4. Zoek de dop van het reservoir met het icoon van de voorruit en sproeier
 5. Vul het reservoir tot net onder het maximum met ruitenwisservloeistof
 6. Sluit de dop van het reservoir en laat de motorkap zakken

Ruitenwisservloeistofniveau controleren

Wanneer u uw ruitenwissers activeert zonder ruitenwisservloeistof, laten de ruitenwissers lelijke strepen achter. Hierdoor belemmert uw zicht nog meer. Voorkom deze vervelende situatie door regelmatig het niveau van de ruitenwisservloeistof van uw Toyota te controleren. U kunt eenvoudig checken of u nog voldoende ruitenwisservloeistof heeft.

 1. Open de motorkap en zoek het reservoir van de ruitenwisservloeistof.
 2. Het reservoir van de ruitenwisservloeistof is vaak doorzichtig. Zo ziet u vanaf de buitenkant al hoeveel vloeistof zich in het reservoir bevindt.

De juiste ruitenwisservloeistof kiezen

Er is geen seizoen waarin uw voorruit niet vies wordt. Goede ruitenwisservloeistof is daarom van belang. Er zijn twee soorten ruitenwisservloeistoffen: de normale variant en een wintervariant. De normale ruitenwisservloeistof heeft een gele of roze kleur en is niet geschikt voor gebruik bij lage temperaturen. De wintervariant bevat antivries en is daarom wel bestand tegen temperaturen onder de nul graden.

Extra tips

 • Zorg ervoor dat u altijd een fles ruitenwisservloeistof in de achterbak van uw auto heeft.
 • Gebruik in de winter geen kraanwater als ruitenwisservloeistof, want dat kan bevriezen. De leidingen en sproeiers raken op deze manier sneller verstopt.
 • Controleer of de ruitenwissers op je Toyota nog goed zijn. Maken ze veel geluid tijdens het gebruik? Vervang ze dan zo spoedig mogelijk.

Ontdek het gemak van Voordeeldealers

Wilt u liever niet zelf de ruitenwisservloeistof bijvullen? Bezoek dan Voordealdealers. Wij voeren graag een veiligheidscontrole voor u uit. Ook voor advies over het onderhoud van uw Toyota kunt u bij ons terecht. We hebben diverse vestigingen door Nederland.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!