Voordeeldealers

Tip: Antidiefstal katalysator Toyota Prius type 2

1 Oktober, 2020 10:50

Helaas komt het wel eens voor dat de katalysator van de Toyota Prius 2 en beperkt bij type 3* (bouwjaar 2004-2015) gestolen wordt. Deze berichten bereiken sinds kort de media. Als de katalysator gestolen wordt, worden er meerdere onderdelen beschadigd,  en komt het vervangen hiervan op een kostenpost van 2481,- incl. montage en BTW (nieuw).  Bij dit soort diefstal gaat het om de snelheid en gemak. (hit en run genaamd) 


Oplossing antidiefstal katalysator Toyota Prius type 2 en 3:

Wij bieden voor € 100,- incl. BTW een mogelijkheid om dit te vertragen m.b.v. een lasverbinding zodat de katalysator vastzit aan de rest van de uitlaat. Daarnaast lassen wij op bepaalde punten ringen zodat de katalysator er lastig af te draaien is met een sleutel. Uiteraard is dit geen garantie dat de katalysator niet gestolen wordt. Onze ervaring is dat de dievengilde het tot nu toe links laat liggen.*

Oplossing antidiefstal katalysator Toyota Auris : 

Er zijn ook berichten dat het eerste type Auris hybride (2009-2012) doelwit is geworden van deze diefstal. Ook hier bieden wij de bovenstaande oplossing voor.

Foto: politie/facebook

*Bij Prius type 3 (bouwjaar 2009-2015) kan het soms zijn dat het niet lukt om de antidiefstal te monteren. Helaas zien wij dit pas op het moment dat de Prius op de brug staat. De reden is dat het te maken heeft met het materiaal van de uitlaat. Onze monteurs controleren dit graag voor u.

Voordelige alarm opties Prius antidiefstal katalysator

Hellingshoeksensor aangesloten op originele claxon
De hellingshoeksensor die in de auto gemonteerd kan worden zorgt ervoor dat de dieven niet ongemerkt de auto kunnen opkrikken om de katalysator te stelen. Als de auto wordt opgekrikt gaat onmiddellijk de claxon voor +/- een halve minuut in werking.

Kosten € 200,- incl. BTW en montage

Hellingshoeksensor aangesloten op originele claxon + noodstroom sirene
In sommige gevallen schrikt dit het dievengilde niet voldoende af. Het onklaar maken van de claxon zou voldoende zijn om ongestoord verder te kunnen gaan. Om deze reden adviseren wij de hellinghoeksensor i.c.m. een sirene met noodstroom te monteren. Deze sirene is moeilijk te saboteren en blijft +/- een halve minuut loeien, zelfs als de sirene stroomdraad wordt doorgeknipt of de accu wordt losgekoppeld.

Kosten extra t.o.z.v. hellingshoeksensor € 110,- incl. BTW en montage

Bel ons om de afspraak

Alphen aan den Rijn
Zwanendrift 2
2408 AZ Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn 0172-571437

alphen@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Mijdrecht B.V.
Industrieweg 48
3641 RM MIJDRECHT
Mijdrecht: 0297-230350
mijdrecht@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Maarssen B.V.
Kometenweg 2
3606 BD MAARSSEN
Maarssen: 0346-557000
maarssen@vanekris.nl

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!