Voordeeldealers

Tips bij het kopen van een Toyota occasion

21 Maart, 2019 16:07

Het kopen van een Toyota occasion is een belangrijke beslissing, want je gaat weer enkele jaren rijden met je wagen. Dan is het wel erg belangrijk dat de auto helemaal naar wens is. Bij het kopen van Toyota occasion zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. In deze blog geven we je tips waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees snel verder.

Zoek naar de ideale Toyota occasion

Weet je nog niet zeker welk type Toyota occasion je wilt? Dan is het goed om websites en vergelijkingssites te raadplegen. Zo vind je alle informatie over de Toyota occasions die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. Belangrijke informatie is onder andere: reviews van eigenaren, technische specificaties en eigenschappen van de specifieke bouwjaren en types. Het kan handig zijn om een lijst van deze zaken bij te houden, maak er een goed overzicht van. Zo kun je telkens de informatie goed vergelijken. Maak een lijst van de dingen die jouw nieuwe Toyota occasion moet hebben.

Budget

Stel altijd een budget op. Zo stel je direct een bepaald spectrum vast waarbinnen je kunt zoeken. Dat is een handige selectiemethode die je tijd gaat besparen.

De betaling van je Toyota occasion

Je hebt je occasion gekozen en de prijs voor je auto is bekend, dan kan het zo zijn dat je niet het hele bedrag voor de occasion op je bankrekening hebt staan. Er zijn dan mogelijkheden om het bedrag in het geheel of deels te laten financieren. Onderzoek verschillende kredietverstrekkers.

Wat te doen met je huidige auto?

Er zijn een aantal bestemmingen voor je huidige auto: de sloop, inruilen of verkopen. Het is goed om te checken wat je voor een eventuele inruil krijgt en wat de verkoopwaarde is op internet. Met de inruil heb je als voordeel, dat je direct geld hebt om de aankoop van de auto deels te financieren. Je weet tenslotte niet wanneer je de auto op internet verkocht hebt. Mocht je auto helemaal versleten zijn, dan kun je er op de sloop een paar tientjes voor krijgen. Deze laatste optie legt dus niet zo veel zoden aan de dijk. Een inruil van je auto in combinatie met een financiering door een kredietverstrekker is op de korte termijn ideaal. Op de langere termijn betaal je iets meer voor je auto, omdat een kredietmaatschappij een rentepercentage op een lening rekent.

Test de Toyota occasion

Wanneer je bij de dealer of particuliere handelaar komt, is het goed om de auto grondig te testen. Een goede proefrit maken is belangrijk. Ook is het aan te raden het autoboekje door te nemen, waarin staat welke reparaties de auto in het verleden gehad heeft. Als alles gecheckt is en de eventuele garanties helder zijn, dan kun je de aankoop doen. Vaak heb je meer zekerheid qua garanties als je een auto bij een garage of dealer koopt.

Ontdek de mogelijkheden van Voordeeldealers

Heb je vragen over het onderhoud van je Toyota? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers:

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!