Voordeeldealers

Toyota Avensis als caravantrekker?

30 Augustus, 2019 15:28

Op vakantie gaan naar de zuidelijke landen is een van de dingen die ons Nederlanders zeer aantrekt, niet waar? De mediterraanse wereld heeft een enorme hoeveelheid heerlijkheden voor ons in de aanbieding: op culinair gebied, maar ook op het terrein van kunst en cultuur. Om over het aangename klimaat nog maar te zwijgen. Geen wonder dat we ons graag onderdompelen in deze mediterrane sfeer. Het is dan wel zo fijn om deze streken heelhuids te bereiken. Daar heeft u dan een gedegen auto voor nodig die de caravan daadwerkelijk over de bergen, via haarspeltbochten naar de plek van bestemming weet te brengen. De Toyota Avensis is deze auto.

Verschillende typen Toyota Avensis

De verschillende uitvoeringen van de Toyota Avensis hebben een trekbelasting van rond de 1300 kg. Dit geldt voor de nieuwere benzineversies van deze wagen. Voor de dieselvariant daarentegen geldt dat ze doorgaans iets meer gewicht kunnen trekken, zo rond de 1370 kg. Vanaf 2018 verkoop Toyota geen nieuwe auto’s meer met daarin een dieselmotor. Op deze manier wordt het verschil in trekbelasting tussen diesel- en benzineauto’s vanaf dit jaar irrelevant. Het is altijd slim om voor een specifiek type Toyota Avensis en bouwjaar de trekkracht te berekenen. Een expert adviseert u graag hierover.

Tips om de caravan te beladen

Je kunt op verschillende manieren je caravan beladen en inpakken. Natuurlijk zijn er foutieve en juiste manieren. Laten we ons concentreren op de laatste categorie. Er is een belangrijke stelregel: wanneer je gaat inpakken, plaats je de zaken die een aanzienlijk gewicht hebben, op de as van je caravan. Zorg dat zware dingen nooit achter de as komen te staan, want dan kan er tijdens het rijden, of ervoor al, een zogenaamd hefboomeffect plaatsvinden. Daarnaast is het slim om bij het aanschaffen van een caravan, deze leeg te laten wegen, want zo weet je zeker wat het daadwerkelijke gewicht is. Dit kan best verschillen met het aangegeven gewicht op de bijgeleverde documenten. Laat je caravan ook voor vertrek naar je vakantiebestemming nog een keer wegen, dan weet je zeker dat deze niet te zwaar is. Een te zware caravan kan een levensgevaarlijke factor op de weg zijn.

Meer informatie over de service van Voordeeldealers?

Wilt u meer informatie over de diensten die onze Voordeeldealers u kunnen bieden? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!