Voordeeldealers

Toyota Aygo lease of buy kiezen?

3 Augustus, 2020 16:00

In deze blog nemen we met u door of het voor u slimmer is een Toyota Aygo lease of buy te kiezen. Voor beide keuzes valt wat te zeggen. In een tijd waarin veel producten als een dienst verkocht worden: van cd-aanschaf naar streaming, van een dvd kopen naar netflixen, is het niet verwonderlijk dat andere branches dit idee van ´gebruiken´ in plaats van ´bezitten´ als optie aan de consument voorleggen. Vroeger waren het louter de bedrijven die hun wagenpark via een leaseconstructie uit wisten te breiden tot de gewenste grootte, maar tegenwoordig is deze situatie veranderd. Ook particulieren hebben steeds vaker een Toyota Aygo lease in plaats van een buy-variant. In deze blog nemen we enkele overwegingen met u door die een rol spelen bij de afweging te kiezen voor lease of buy?

Toyota Aygo kopen

Wanneer we het hebben over een Toyota aanschaffen, dan zijn er twee opties: de nieuwe Toyota Aygo of een occasion. Bij de eerste optie heeft u te maken met een hogere aanschafprijs in vergelijking met de occasion of tweedehandsauto. Een van de voordelen van een nieuwkoop is de staat van de verschillende onderdelen, die is doorgaans beter dan die van de occasion. Zo heeft u meer zekerheid dat de auto geruime tijd zonder problemen zal blijven rijden. Dit laatste is overigens bij een gecheckte Toyota Aygo occasion ook het geval, hoewel onderdelen zo hun natuurlijke gebruiksduur kennen. Daarnaast is het voordeel van de koopconstructie, dat u volledig eigenaar van de auto wordt. U zit zodoende ook niet aan bepaalde regels vast, zoals een maximaal aantal kilometers dat gereden mag worden.

Toyota leasen

Het gemak van een Toyota Aygo lease is, dat voor de duur van het contract met de leasemaatschappij er een vast maandelijks bedrag wordt gerekend. Zo weet u waar u aan toe bent. Er zullen nooit onverwachte kosten voor reparaties komen, omdat deze vallen onder het maandelijkse bedrag dat u betaalt. Daar vallen ook de verzekeringskosten onder. Alleen de brandstofkosten komen er maandelijks bij. Een nadeel van leasen is dat u nooit eigenaar wordt van de auto, behalve als er aan het einde van de leasetermijn een koopoptie aan u geboden wordt. De meeste mensen kiezen hier niet voor, omdat ze hun leasecontract liever verlengen met een nieuwe Toyota Aygo. Een ander punt dat mensen doet beslissen geen leasecontract aan te gaan, is het feit dat er een maximaal aantal kilometers is. Wanneer dit overschreden wordt, dan betalen ze per maand meer. Dergelijke overschrijdingen kunnen overigens voorkomen worden door goed uit te rekenen hoeveel kilometers u nu werkelijk per jaar voor woon-werkverkeer en vakanties rijdt. Uw rijdgeschiedenis kan u daarin een goed inzicht geven.

Wil u meer weten over onze diensten? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!