Voordeeldealers

Toyota blikt terug, maar ook vooruit

21 December, 2021 12:27

Het einde van het jaar is in zicht. Ook Toyota blikt terug op het oude jaar en vooruit op het nieuwe. Ze heeft de productieplannen sinds augustus verschillende malen aangepast. Het was een jaar waarbij er een onderdelen te kort was, zoals chips. Dit is natuurlijk ontstaan door de verspreiding van het coronavirus. Door het tekort zijn er allerlei ongemakken ontstaan bij betrokken partijen.Toyota laat weten iedereen te bedanken die ondanks de moeilijke periode zeer veel steun heeft gegeven aan het bedrijf om de productie zoveel mogelijk op peil te houden. Maar wat staat er het komende autojaar te gebeuren?

Vooruitblik qua productie

Toyota heeft een positieve vooruitblik op het jaar 2022. Naar alle verwachting zal het zo zijn dat er een productieniveau van 800.000 auto´s wordt bereikt. Het herstel van de eerdere productievermindering is hierbij meegerekend. Ook hanteert het bedrijf nog steeds de productieverwachting van 9000000 eenheden voor 2022. Natuurlijk blijft Toyota alles uit de kast trekken om alle klanten te voorzien van een auto.

Het E3-platform voor 2022

De vraag die meteen komt opzetten: wat is het E3-platform? Waar staat het voor? Het antwoord gaat u zeker enthousiast maken:

Het platform gaat een basis bieden aan hybride, plug-in hybrid en volledig elektrische aandrijving. Het combineert verschillende technieken in Toyota´s. Zo gaat Toyota in Turkije vol elektrische en hybride auto's produceren. Op deze manier wil het bedrijf tegemoetkomen aan de verschillende mileurregelgevingen in Europese landen die stellen dat CO2-uitstoot (onder andere door auto´s) naar beneden moet. Deze goedgekeurde auto's hoeven zo niet uit Japan naar Europa te worden verscheept, dat scheelt in de kosten en versnelt de levertijd. Dit zijn beiden grote voordelen, ook voor de uiteindelijke autobezitter. E3 staat voor: Emotion, Engagement en Energy.

Toyota is van mening dat men in sommige delen van de wereld niet direct kan overstappen op een 100% CO2-neutrale manier van autorijden. Daar is dus een transitie noodzakelijk. Er zijn auto´s nodig die hybride zijn, zowel een elektronische aandrijving hebben als een moderne brandstofmotor. Uiteindelijk, als de ontwikkeling verder gaat en de nodige infrastructuur aanwezig is, bijvoorbeeld meer snellaadmogelijkheden aan de snelwegen vergelijkbaar met tanken, dan is de verwachting dat vol elektrisch rijden een grote vlucht gaat nemen.

Wilt u meer weten over onze diensten ? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!