Voordeeldealers

Toyota Concept-i: de Toyota van de toekomst?

8 Maart, 2017 14:12

Begin 2017 presenteerde Toyota de Concept-i: een conceptcar die de emoties van de bestuurder kan herkennen. Met dit futuristische model werkt Toyota toe naar een auto die niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor een ongeval. Is dit de auto van de toekomst?

De Concept-i: een zelfbesturende én denkende auto

De Concept-i werd gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het futuristische studiemodel herkent emoties van de bestuurder en anticipeert op zijn behoeften. Om ervoor te zorgen dat de auto – of deze nu wordt bestuurd door een automobilist of computer – niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor een ongeluk, is de auto uitgerust met een vorm van kunstmatige intelligentie.

Deze slimme robot communiceert met de bestuurder en met de andere weggebruikers. Zo laat de Concept-i bijvoorbeeld berichten zoals: ‘Watch out!’ aan de achterkant van de auto zien. Alle belangrijke verkeersinformatie is in de voorruit verwerkt: je ziet waar je rijdt, hoe hard je rijdt en hoe hard je mag rijden. Dit stelt je in staat om je blik op de weg te houden.

Hoe werkt de Toyota Concept-i?

We gaven het net al aan: de conceptcar is uitgerust met ‘Yui’: een vorm van kunstmatige intelligentie die een schakel vormt tussen de auto en de bestuurder. Als een bestuurder verdrietig of boos is, merkt de auto deze emoties op en zal de auto de controle - indien nodig - overnemen en de bestuurder veilig naar zijn bestemming brengen.

Bang dat je tijdens de rit ergens tegen aan botst hoef je niet te zijn. De Concept-i kan namelijk autonoom rijden: dit houdt in dat de auto uit zichzelf kan versnellen, remmen en sturen. Toch ben jij als bestuurder in charge: je kunt ervoor kiezen om de controle over te geven of om de auto zelf te besturen.

Maak kennis met de Concept-i

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar het nieuwste studiemodel van de Toyota Concept-i? Onderstaande video geeft je een voorproefje van deze futuristische auto.

 

Voorlopig blijft de Toyota Concept-i nog een auto waar we alleen van kunnen dromen. Gelukkig zijn er in de nieuwste Toyota’s ook veel slimme functies toegevoegd, die de gebruikerservaring en de veiligheid bevorderen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Toyota C-HR, die uitgerust is met diverse functies waaronder Pre-collision System, Park Assist, Road Sign Assist en Adaptive Cruise Control. Kom eens langs in een van de aangesloten Toyota voordeeldealers en maak een vrijblijvende proefrit in een van de nieuwste Toyota modellen.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!