Voordeeldealers

Toyota Fine-Comfort Ride: innovatie in brandstofcel-elektrische voertuigen

1 Juli, 2021 13:03

Toyota heeft prachtige concepten verzonnen om de toekomst mee in te gaan. Op voordeeldealers.nl besteden we de nodige aandacht aan de verschillende innovatieve ideeën die Toyota tentoonspreidt; puur om u te inspireren en beter bekend te maken met wat Toyota allemaal in petto. Lees snel verder

Toyota Fine-Comfort Ride eigenschappen 

Het is een prachtige auto waar de meeste mensen hun vinger bij af zullen likken. Denk aan de volgende voordelen:

- Toekomstig premium berlineconcept aangedreven door een waterstofbrandstofcel met elektromotoren op de wielen, waardoor rijden zonder schadelijke emissies mogelijk wordt en een bereik van ongeveer 1.000 km. Dat is aanzienlijk vergeleken met de oudere electrische auto´s. Zo zie je maar weer, de technologie gaat met sprongen vooruit en Toyota staat weer in de voorhoede van deze ontwikkelingen.

- De aandrijflijn maakt een ruim interieur met flexibele zitplaatsindeling mogelijk

- Uitgerust met een Agent-functie en een touch display dat voor alle inzittenden toegankelijk is

- Onderscheidende en aerodynamisch efficiënte diamantvormige carrosserie die naar achteren toe uitwaaiert

Wat is de Toyota Fine-Comfort Ride voor een auto?

De Toyota Fine-Comfort Ride is een brandstofcel-elektrisch voertuig (FCEV) dat mobiliteit in een Co2 maatschappij beoogt door geavanceerd gebruik te maken van waterstof en hernieuwbare energie. Het is opgevat als een "nieuwe vorm van premium berline" met een flexibele indeling die alleen mogelijk is in elektrisch aangedreven voertuigen. Hij kan ook gebruik maken van een grote hoeveelheid elektrisch vermogen, met waterstof als energiebron.

Het voertuig, dat voor het eerst in Europa werd voorgesteld op de autosalon van Genève, biedt uitmuntende milieuprestaties en produceert geen CO2 of "zorgwekkende stoffen" tijdens het rijden. Hij is ook handig in het gebruik, heeft een genereus rijbereik en een bescheiden waterstoftanktijd van ongeveer drie minuten.

De carrosserie van de cabine heeft een ruitvorm die van voren naar het midden breder wordt, om vervolgens naar achteren toe smaller te worden. Dit maximaliseert de ruimte voor de stoelen op de tweede rij en zorgt voor een aerodynamisch efficiënt ontwerp.

De flexibele cabine-indeling is een direct voordeel van het gebruik van elektrische aandrijving: door de auto uit te rusten met motoren in de wielen in plaats van één enkele motor onder de motorkap te monteren, kunnen de wielen helemaal in de hoeken van de auto worden geplaatst. Een bodembedekking draagt bij tot een hoog niveau van stabiliteit en een geluidsniveau dat geschikt is voor een berline van topklasse.

De Toyota Fine-Comfort Ride omarmt het idee dat mobiliteit in de toekomst meer moet zijn dan gewoon "een ritje", maar iets dat mensen extra waarde kan geven, terwijl ze zich in een uiterst comfortabele omgeving voortbewegen. De auto is uitgerust met een digitale assistent-functie en een touch display, handig gerangschikt rond de bestuurders- en passagiersstoel, zodat iedereen aan boord gemakkelijk toegang heeft tot informatie. De stoelen zelf zijn flexibel verstelbaar, zodat ze geschikt zijn voor verschillende lichaamshoudingen. De stoelen kunnen zo worden opgesteld dat Toyota Fine-Comfort Ride kan worden gebruikt als individuele ruimte, of als een plek die door meerdere mensen kan worden gebruikt voor mobiliteit en communicatie.

De auto rijdt stil en soepel en maakt ten volle gebruik van de hoge stroomopwekkingscapaciteit van zijn waterstofbrandstof. Het interieur is van alle gemakken voorzien en de auto kan een actieradius van ongeveer 1.000 km halen (Japanse JC08-testcyclus).

Het is een zeszitter met een lengte van 4.830 mm, een breedte van 1.950 mm en een hoogte van 1.650 mm, met een wielbasis van 3.450 mm.

We houden u natuurlijk op de hoogte aangaande innovaties en auto-nieuwtjes uit de wereld van Toyota. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!