Voordeeldealers

Toyota Safety Sense: nieuwe veiligheidssystemen van Toyota

12 April, 2017 19:27

Toyota heeft een doel: een auto creëren die niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor een ongeval. Daarom heeft Toyota zes veiligheidssystemen ontwikkeld die de bestuurder helpen in potentieel gevaarlijke situaties. Deze systemen vormen samen de Toyota Safety Sense. Deze nieuwe techniek houdt je scherp tijdens het rijden, zodat de veiligheid voor alle weggebruikers wordt vergroot. We lichten de vier meest unieke systemen voor je uit.

Automatisch remmen in gevaarlijke situaties

Een technisch hoogstandje is het Pre-Collision System (PCS) van Toyota. Het systeem signaleert potentieel gevaarlijke situaties en herkent 3D-objecten met behulp van een radar. Daardoor is het Pre-Collision System in staat om auto’s, voetgangers en andere obstakels te herkennen. Bekijk hoe PCS werkt:

Zodra er kans is op een aanrijding, laat het Pre-Collision System waarschuwingssignalen zien op het dashboard. Verder reageert het systeem door Brake Assist in te schakelen. Als je niet alert reageert, remt de auto uit zichzelf af om een aanrijding te voorkomen.

 

Nooit meer vergeten je groot licht uit te doen

Vergeet jij regelmatig om je groot licht uit te doen als je een tegenligger nadert? Door Automatic High Beam (AHB) hoef je hier nooit meer over na te denken. Het systeem signaleert hoe donker het buiten is en of er tegenliggers naderen. AHB schakelt automatisch tussen groot licht en dimlicht, zodat je tegenliggers niet verblindt.

Verkeersborden herkennen

Road Sign Assist (RSA) is in staat om verkeersborden te herkennen en af te lezen. Na het signaleren van belangrijke verkeersborden laat RSA meldingen zien op het dashboard, zodat je precies weet hoe hard je mag rijden en of je mag inhalen. Ook laat het dashboard bijvoorbeeld zien of je een eenrichtingsweg nadert.

Veilig rijden op de snelweg

Heb jij vaak de neiging om de rijstrook te verlaten zonder richting aan te geven? Met het nieuwe veiligheidssysteem LDA is dit verleden tijd. Lane Departure Alert maakt gebruik van een camera die de locatie van de Toyota op het wegdek detecteert. Daarnaast herkent LDA de gele en witte markeerstrepen op de weg: handig als je op de snelweg rijdt.

Naast het zien van een melding op het dashboard, hoor je een geluid als je de rijbaan verlaat zonder richting aan te geven. Vervolgens kun je bijsturen of alsnog je richtingaanwijzer aanzetten en van rijstrook wisselen.

Kies voor veiligheid: Toyota Auris

Ook Toyota’s van Voordeeldealers zijn voorzien van bovenstaande high-tech systemen. De Toyota Auris is verkrijgbaar met Pre-Collision System, Road Sign Assist, Automatic High Beam én Lane Departure Alert en is beschikbaar vanaf 17.800 euro. Kom langs voor een proefrit en ervaar Toyota Safety Sense zelf.

Maak een proefrit

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!