Voordeeldealers

Toyota´s ambities werpen vruchten af

3 Januari, 2022 11:34

Vorig jaar is Toyota, terwijl de strijd tegen COVID-19 werd voortgezet, de uitdaging van koolstofneutraliteit aangegaan. Het was een jaar waarin gelijkgestemde collega's binnen Toyota bijeenkwamen en samen aan de toekomst werkten. Dit jaar wil Toyota graag het aantal gelijkgestemden vergroten. Als het ware die kring uitbreiden. Voor Toyota is de nieuwe mobiliteitsmaatschappij de basis voor een nieuwe auto-industrie. Er is een gevoel van urgentie om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. Maar in plaats van dit als iets negatiefs te zien, wil Toyota het als een grote kans zien om nieuwe gebieden aan te pakken. De slogan is dan ook: "de toekomst iets is wat we samen creëren¨ of het alternatief daarop: "Samen is alles mogelijk.". We nemen even met u door wat wat dat betekent.

Wat komt er dit jaar uit de koker van Toyota?

Wat gaat Toyota voor het komende jaar mogelijke maken? Nou ze brengen deze geweldige bolides uit in 2022:

 • Toyota Corolla Cross Makes U.S. Debut and Expands Corolla Lineup
 • Toyota Highlander Hybrid
 • Toyota Prius
 • Toyota 4Runner
 • Toyota GR 86
 • Toyota Tacoma Trail Edition
 • Toyota Tacoma TRD Pro
 • Toyota Corolla Cross

Zo is er genoeg keuze voor iedereen. Dus dat belooft zeker een mooi Toyota-jaar te worden. Dit houdt dus wel in dat alle handen in één geslagen moeten worden, want met de verschillende tekorten door toedoen van de coronapandemie is het:´alle hens aan dek´.

En hoe zat het eigenlijk vorig jaar?

Toyota rapporteerde voor 2021 een verkoop van 1.076.300 Toyota- en Lexus-voertuigen, waarmee het opnieuw beter presteerde dan een algemene markt. Vorig jaar steeg het totale marktaandeel van TME met 0,4 procentpunt tot 6,4%, een record voor het bedrijf. Door deze prestatie is het merk Toyota voor het eerst in de geschiedenis opgeklommen naar de tweede plaats van best verkopende merken van personenauto's in Europa!  Een belangrijk deel van dit succes kan worden toegeschreven aan de hoge vraag van klanten naar de CO2-arme auto´s. Dat is ondertussen een breed scala aan batterij-elektrische, brandstofcel-elektrische, plug-in hybride elektrische en hybride elektrische voertuigen. En het is ook niet verwonderlijk dat de vraag zo groot is. Men heeft gewoon heel goed in de gaten hoezeer het milieu, bijvoorbeeld in de grote stad als we denken aan luchtverontreiniging, opknapt als meer mensen elektrisch gaan rijden.

Wilt u meer weten over onze diensten ? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!