Voordeeldealers

Uw Toyota schoonmaken: 6 tips!

15 November, 2016 11:24

Het schoonmaken van de buitenkant van uw auto is erg eenvoudig: u rijdt zo de carwash in en een paar minuten later rolt de auto weer blinkend schoon de wasstraat uit. De binnenkant is een stuk lastiger en het schoonmaken van het interieur zal u bovendien meestal zelf moeten doen. Hoe maakt u het beste het interieur van uw Toyota schoon?

We brengen flink wat tijd door in onze auto en dit betekent ook dat we aardig wat bacteriën in onze auto achterlaten. Ook al zou u een auto grondig schoonmaken: nadat u het interieur weer heeft aangeraakt, zou u het gelijk opnieuw schoon kunnen maken doordat u gelijk weer bacteriën overdraagt. Daarom kunt u zich beter focussen op zichtbaar vuil en de auto schoon te maken als u viezigheid in de auto ziet. De ene bestuurder zal dit sneller opvallen – en zal zich hier sneller aan ergeren - dan de ander. Let bij het schoonmaken in ieder geval op de volgende punten:

 1. Zorg eerst dat u alle lege verpakkingen of papier, zand en stof weghaalt. Doe dit met een stofzuiger met een smalle zuigmond, zodat u ook de ruimtes tussen de stoelen kunt reinigen.
 2. Gebruik een ontvetter (zoals Glassex) en een microvezeldoekje om alle kunststofdelen van het interieur schoon te maken. Het is al voldoende om alleen ontvetter te gebruiken en water is niet nodig. Te veel water zorgt daarnaast ook sneller voor vlekken op autostoelen of vloerbedekking.
 3. Sommige plekken in de auto zijn een stuk lastiger te bereiken. In dit geval biedt een tandenborstel uitkomst: breng een beetje schoonmaakmiddel aan op de borstel en poets met de borstel ook de kieren of randjes die minder goed met een doek schoon te maken zijn.
 4. Een auto kunt u weer als nieuw laten ruiken door een spuitbus perslucht te gebruiken bij het reinigen van uw Toyota. Door deze perslucht in de ventilatieroosters te blazen, blaast u stof en andere viezigheid los, waardoor de auto weer een stuk beter zal ruiken.
 5. Als er in uw auto een filter in het ventilatierooster is bevestigd, raden we u aan om deze af en toe ook te vervangen, omdat daar ook viezigheid op achterblijft.

Wilt u een écht schone Toyota? Kies dan voor een hybride auto, zoals de Toyota Yaris Hybrid Now. Deze auto zorgt namelijk voor een stuk minder uitstoot van uitlaatgassen. Het is daarnaast de voordeligste Yaris hybride in Nederland, want hij is al beschikbaar vanaf 16.525 euro. Deze vijfdeurs hybride zit vol standaard opties, zoals climate control, verwarmbare buitenspiegels en Hill assist.

Bekijk de Toyota Yaris Hybrid Now direct!

Heeft u vragen over het onderhouden van uw Toyota of wilt u meer informatie over de Toyota Yaris Hybrid Now? Neem dan contact met ons op.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!