Voordeeldealers

Vier innovatieve projecten van Toyota

2 Maart, 2020 16:08

Toyota staat wereldwijd bekend als een innovatief en betrouwbaar fabrikant van auto’s. Dan is het wel eens leuk om te weten welke projecten ze eigenlijk allemaal gedaan hebben, waardoor ze innovatief genoemd kunnen worden. In 1997 werd de eerste massa geproduceerde hybride auto (Prius) door Toyota gepresenteerd aan de wereld, dit werd de blauwdruk voor de productie van moderne auto’s die een brandstof- combineren met een elektromotor. Nu en in de toekomst kunnen we daardoor genieten van de innovaties die door Toyota op de markt gebracht zijn. We nemen een aantal innovaties met u door, ook buiten de auto-industrie, die op conto van Toyota geschreven staan.

Robots

Niet alleen in de autofabrieken van Toyota zijn haar robots actief, ook in de ruimte zie je ze aanwezig. Ja u hoort het goed! Zo was er Kirobo, een schattige robot van 34 cm hoog die in 2013 de astronaut Kochi Wakata op een missie vergezelde. Daarnaast ontwikkelde Toyota partnerrobots. Deze robots helpen mensen hun kwaliteit van leven te verbeteren, bijvoorbeeld door hen te helpen met het huis schoonmaken. Hiermee vervult Toyota een maatschappelijke taak. Deze tak van sport is nog volop in ontwikkeling.

Veiligheid detectiesysteem

Toyota heeft een veiligheid detectiesysteem ontworpen dat voetgangers en andere weggebruikers kan detecteren, zowel dag en nacht, zo kan het systeem de auto waarschuwing geven en automatisch remmen. Zo wordt feilbaar menselijk handelen gecompenseerd door een intelligente software voor in de auto. Daarnaast is deze technologie ontwikkeld om afstand te bewaren tussen uw auto en voertuigen voor en achter u. Zo wordt het onmogelijk om te bumperkleven!

Draadloos laden

Moet u uw elektrische auto opladen? Met een stekker heeft dit toch iets omslachtigs, al zijn er tegenwoordig wel veel auto’s die zo opgeladen worden. Toyota ontwikkelde een draadloos oplaadpunt, het is nog niet bekend wanneer dit voor consumenten beschikbaar is. Dit laadpunt ziet er natuurlijk erg strak uit en doet zijn werk bijzonder goed. Zo is het straks even parkeren bij het laadstation, koffiedrinken en daarna weer door.

Een driewieler

Toyota heeft het oude concept van de driewieler, dan bedoelen we de gemotoriseerde versie daarvan, nieuw leven ingeblazen. In 2013 werd de Toyota i-Road geïntroduceerd. Het doel van dit vervoermiddel is de verkeersstroom en luchtkwaliteit in de grote steden verbeteren. Toyota zet met haar elektrische voertuigen een stap in de richting van een verbeterde luchtkwaliteit.

Laat u informeren door een Voordeeldealer

Vragen over Toyota hybride of full electric cars? Breng een bezoek aan een van de aangesloten Voordeeldealers. We helpen u graag verder!

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!