Voordeeldealers

Wat betekenen de dashboard lampjes van jouw Toyota?

9 Mei, 2017 13:39

Stoppen of doorrijden?

Bij een oranje of rood lampje kan het nodig zijn om direct in te grijpen; een groen lampje geeft alleen aan of de verlichting aanstaat. Het waarschuwingslampje brandt rood of oranje, afhankelijk van de ernst van de situatie. We zetten de meest voorkomende oranje en rode lampjes voor je op een rijtje:

  • Stuurbekrachtiging

   Dit lampje heeft te maken met de besturing. Wanneer dit lampje brandt, werkt de stuurbekrachtiging vaak niet goed meer. Met name het sturen bij lage snelheden zal zwaarder zijn.

   Wat moet ik doen?

   Rij door naar de garage en laat jouw Toyota controleren door de monteur.

  • Remmen

   Als de handrem is aangetrokken, gaat dit waarschuwingslampje branden. Heb je de handrem niet aangetrokken? Dan is er mogelijk te weinig remvloeistof of een probleem met het antiblokkeersysteem (ABS).

   Wat moet ik doen?

   Stop en bel pechhulp om vast te laten stellen wat er precies aan de hand is.

  • Accu

   Het is normaal dat het acculampje gaat branden als je de motor start. Blijft het lampje branden tijdens het rijden? Dan is er iets aan de hand met de dynamo, stroomkabels of aandrijving.

   Wat moet ik doen?

   Stop langs de weg en bel een pechhulpservice voor advies. In sommige gevallen kun je wel even doorrijden naar de garage.

  • Airbag

   Er is iets mis met de airbag of de gordelspanner. Doorrijden kan gevaarlijk zijn en verhoogt het risico op ernstige letselschade bij een ongeval.

   Wat moet ik doen?

   Bezoek zo snel mogelijk een garage om deze storing te verhelpen. Je loopt namelijk het risico dat de airbag niet werkt als je een ongeluk krijgt.

  • Motor

   Dit lampje geeft aan dat er iets mis is met de motor of de brandstoftoevoer. Bij een knipperend motorlampje is er mogelijk een ernstig probleem.

   Wat moet ik doen?

   Controleer het oliepeil en het peil van de koelvloeistof. Als het lampje knippert, moet je direct stoppen en pechhulp bellen.

  • Roetfilter

   Mogelijk lekt de uitlaat van jouw Toyota of is de uitlaat verstopt. Een defect roetfilter betekent dat de auto niet voldoet aan de milieueisen.

   Wat moet ik doen?

   Controleer het oliepeil en bezoek de garage. Merk je dat de auto minder vermogen heeft? Stop dan en bel een pechhulpservice.

  • Olie

   Waarschijnlijk is het oliepeil van uw Toyota te laag. Te weinig olie kan ernstige schade aan de motor veroorzaken.

   Wat moet ik doen?

   Controleer het oliepeil en vul indien nodig de olie bij. Blijft het lampje rood branden? Stop langs de weg en bel pechhulp.

  • Brandstof

   Auto’s die sinds 2014 op de markt zijn, hebben een bandenspanningslampje. Brandt dit lampje? Dan is de band lek of is de bandenspanning te laag.

   Wat moet ik doen?

   Parkeer de auto en controleer de bandenspanning. Een lekke band kun je zelf verwisselen, maar pechhulp kan dit ook voor je doen.

  • Koelsysteem

   Brandt dit lampje? Dan is er iets mis met het koelsysteem van jouw Toyota en kan de motor oververhit raken.

   Wat moet ik doen?

   Een te warme motor is gevaarlijk. Bel de garage of neem contact op met pechhulp.

  • Bandenspanning

   De auto heeft te weinig brandstof. Als dit lampje brandt, rijdt de Toyota op de reservetank. Je kunt nog maar een beperkt aantal kilometers rijden.

   Wat moet ik doen?

   Rij zo snel mogelijk naar een tankstation om te tanken.

Hulp nodig?

Neem contact op met een Voordeeldealer in jouw omgeving: Zoek de dichtstbijzijnde Voordeeldealer

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris

  Maarssen/ Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen en Mijdrecht in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Schouten

  Alblasserdam/ Gorinchem

  Met vestigingen in Alblasserdam en Gorinchem vervullen wij uw behoefte aan mobiliteit .

  Meer over deze dealer
 • Toyota Zonneveld

  Almere

  Zeer kundig en bekwaam. Snelle en goede service.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Peterman

  Oldenzaal/ Enschede

  Peterman Autogroep is de Toyota dealer voor Twente. Wij zijn een typisch Twents bedrijf en beloven u de juiste prijs voor een nieuwe Toyota.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Drenthe

  Lunenborg, Gorter en Ruyne

  Alle drie bedrijven zijn al sinds jaar en dag een begrip in de regio en vertegenwoordigen al meer dan 50 jaar het merk Toyota in heel Drenthe.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Galema

  Leeuwarden

  Galema Toyota in Leeuwarden is door en door Toyota. Ons team zorgt er voor dat u de auto word geleverd die bij u past!

  Meer over deze dealer
 • Toyota Jos van Boxtel

  Den Bosch, Middelrode en Oss

  Autobedrijf Jos van Boxtel is een ISO-gecertificeerd familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat en gevestigd is in ’s-Hertogenbosch, Oss en Middelrode.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk gemaakt door vijf dealers die verspreid zijn over Noord-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Drenthe en Friesland. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!