Voordeeldealers

Wat zijn de voordelen van een Toyota met een elektromotor?

1 Januari, 2020 11:09

Het is een heerlijk gevoel om weg te rijden bij het stoplicht en de anderen ver achter te laten. Niet omdat de maximum snelheid aan de laars gelapt wordt, maar omdat de elektromotor in uw nieuwe Toyota zo snel optrekt. In deze blog vertellen we allerlei voordelen van de elektro- of inductiemotor. Lees snel verder!

Wat is het voordeel van een Toyota met elektromotor?

Er zijn een aantal duidelijke voordelen verbonden aan een Toyota met een elektromotor. We nemen ze hieronder met u door:

·        Veiliger

Wanneer u een Toyota rijdt met een elektromotor, dan beschikt u over een vervoersmiddel met een hoge veiligheidsgraad. Waarom is dit zo? Omdat de motor niet voorin de auto zit, heeft u een grotere kreukelzone. Zo wordt de energie bij een aanrijding veel meer door de auto en niet door de inzittenden opgevangen.

·        Optrekken

U merkt het direct bij het optrekken bij het stoplicht: de acceleratie van een Toyota met elektromotor gaat veel sneller. Bij een verbrandingsmotor moet men eerst schakelen en deze moet veel meer opgang komen.

·        Efficiënt systeem

Bij een inductiemotor of elektromotor, gaat slechts 10 procent energie verloren. Een verbrandingsmotor is 6 keer meer verspillend. Als het om wijs energiegebruik gaat, iets waar we tegenwoordig toch allemaal mee bezig zouden moeten zijn, is de elektromotor een echt topper. Deze motor heeft ook veel minder onderhoud nodig, omdat de motor eenvoudiger in elkaar zit. Veel minder bewegende onderdelen die slijten. Zo doet u langer met uw Toyota.

·        Geen uitstoot

Ideaal voor de luchtkwaliteit in de grote stad, de inductiemotor is de oplossing voor fijnstof en andere vervuiling. Natuurlijk is er bij de productie van een elektrische auto ook energie nodig die niet groen opgewekt wordt. Maar de elektromotor is ondanks dit wel een grote stap vooruit.

Een race tussen brandstof en elektriciteit

In de negentiende eeuw werd de elektromotor uitgevonden door Nikola Tesla en dit was het begin van een groene manier van autorijden. Door de opkomst van de verbrandingsmotor werd de elektromotor (of inductiemotor) teruggedrongen en moest het onderspit delven. Dit had overigens ook te maken met de zware batterijen die nodig waren om de motor aan te drijven, daardoor was de snelheid die gehaald kon worden met een elektrische auto (een verbrandingsmotor was veel lichter) lager vergeleken met een auto waar een verbrandingsmotor in zat. Daarnaast ging de batterij in vergelijking met een tank brandstof veel minder lang mee. Deze redenen deden de brandstofmotor als winnaar over de finish komen. In onze tijd maakt de elektromotor een come-back en zal zeker de standaard worden. Wie het laatst finisht, finisht het beste.

Wist u dat?

Recentelijk heeft Toyota een nieuwe magnetische elektromotor ontwikkeld, waardoor veel minder zeldzame materialen voor de productie nodig zijn. Dit is een enorme doorbraak en goed nieuws voor de productie van elektrische auto's. Het bedrijf heeft al sinds haar begin een voortrekkersrol als het gaat om innovatie op het terrein van elektrische auto's. Deze positie zal ze zeker niet snel uit handen geven.

Meer informatie over onze diensten weten? Wanneer u vragen heeft over onze diensten, dan kunt u terecht bij een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!