Voordeeldealers

Waterstof Toyota in 2021?

3 Januari, 2021 13:50

Als er een bedrijf is dat de absolute koploper is op het gebied van waterstof, dan is het Toyota wel. Het bedrijf heeft sinds 2014 de inmiddels vertrouwde Toyota Mirai op waterstof rondrijden. Wat zijn eigenlijk de voordelen van waterstof? We nemen het met u door in deze blog. Deze blog is een vervolg op de blog van vorige maand. In deze tekst gaan we diepers in op de voordelen en uitdagingen wanneer u rijdt in een waterstofauto. Ben u een van de eersten die in deze auto rijdt? Vorige jaar reden er in Nederland 150 waterstofauto´s…. Vanaf maart is de tweede versie van de Toyota Mirai verkrijgbaar.

Voordelen van waterstof als brandstof 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het rijden in een waterstofauto. We nemen ze hieronder even met u door:

 • Bij waterstof geen CO2-uitstoot

 • De motor presteert erg goed. Vergelijkbaar met een benzinemotor.

 • Wanneer u een waterstofauto wilt voltanken dan gaat dit een stuk sneller dan bij een elektrische auto. Vergelijkbaar met benzine tanken.

 • De tank van een waterstofauto is veel lichter in vergelijking tot een accu van een elektrische auto.

Uitdagingen als u in een waterstofauto rijdt

Een technologisch verschijnsel heeft natuurlijke meerder kanten. Er zijn ook wat uitdagingen die nog overwonnen moeten worden wil de waterstofauto een gangbare mobiliteitsoplossing zijn, zoals:

 • Wanneer u wilt tanken met de waterstofauto, dan is dit een uitdaging, want er is wel een infrastructuur om waterstof te tanken, maar deze is in vergelijking met de anderen ´brandstoffen´ nogal beperkt.

 • Een ander punt is dat waterstof op zich dus een heel schone brandstof is als we kijken naar de uitstoot, maar de productie ervan kost veel energie.

Wanneer we kijken naar de verschillende brandstoffen voor moderne auto's, dan moeten we concluderen dat er eigenlijk geen enkele perfecte brandstoftechniek is waar auto's op rijden op dit moment. Dit wil natuurlijk niet zeggen, dat de verschillende innovatieve bewegingen die er in de autobranche gemaakt worden voor niets zijn. Men hoort vaak de kritiek op de verschillende groene auto's, deels valt er wat voor te zeggen. Maar elke stap richting een uiteindelijke 100% groene auto is natuurlijk pure winst. Stap voor stap naar een groene toekomst, daar kunt u een steentje aan bijdragen door te kiezen voor een auto op waterstof, of eentje die elektrische aangedreven wordt.

Wij wensen u veel plezier en succes met het uitzoeken van uw nieuwe Toyota.

Wil u meer weten over onze diensten? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!