Voordeeldealers

Woven City van Toyota is de stad van de toekomst

1 Juni, 2021 13:45

Tijdens CES® 2020 onthulde Toyota plannen om een prototype van de stad van de toekomst te bouwen aan de voet van Mt. Fuji. Toyota kondigde aan aan dat het was begonnen met de bouw van Woven City. Lees meer over het concept achter Woven City.

Prachtige plek van Toyota innovatie

De Woven City zal op een prachtige plek worden gebouwd, het is in de toekomst gelegen in de schaduw van de berg Fuji in Japan. We kunnen wel stellen dat dit een prototype van een slimme stad is. Ze zal dienst gaan doen als een een wetenschappelijk gemeenschapslaboratorium. Daarbij is het duidelijk een toonbeeld van Toyota's inspanningen om haar onderzoek en oplossingen op het gebied van mobiliteit beter te laten aansluiten de digitale techologie die er in de wereld bestaat. De naam Woven City is een verwijzing naar Toyota's oorsprong als fabrikant van textielmachines. Dit roept het beeld op van een bedrijf dat streeft naar voortdurende transformatie en innovatie.

Toyota had een droom 

Vóór de verspreiding van COVID-19 bood bood CES 2020 een duidelijk overzicht voor autominnende wereldburgers en ondernemers: een persoonlijke showcase van de meest innovatieve technologieën, vooral in de auto- en mobiliteitssector. Men kan de plannen voor vliegende auto's, elektrische voertuigen en autonome mobiliteitsoplossingen van scooters tot auto's verwachten op een dergelijke showcase. Vorig jaar op de CES 2020 show, bracht Toyota's Media Day de grote onthulling van Woven City: het concept van toekomstige mobiliteit op een ongekende schaal.

Een groot laboratorium van Toyota

Woven City word gezien als een slimme stad die onderdak biedt aan ruim 2000 inwoners. Daarnaast zullen de onderzoekers die er gaan wonen van de stad een gigantisch laboratorium voor innovatie maken. In dit laboratorium zullen bewoners, waaronder ingenieurs en wetenschappers, nieuwe technologieën ontwikkelen en testen op het gebied van gedeelde mobiliteit. Zo zijn autonome voertuigen, robotica, smart home connected technologie en kunstmatige intelligentie; onderzoeks- en ontwikkelingsgebieden die de komende jaren een nog grotere rol gaan spelen.

Toyota voor duurzaamheid

Duurzaamheid is ook erg belangrijk. Door gebruik te maken van de architect achter het duurzame Mountain View hoofdkwartier van Google, zal het ontwerp van de stad traditioneel Japans houtschrijnwerk combineren met hernieuwbare energietechnologieën om de koolstofvoetafdruk te minimaliseren. Meer specifiek zal de stad vertrouwen op een combinatie van Toyota's waterstofceltechnologie en de installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen op de daken van elk gebouw om de gemeenschap van energie te voorzien.

 Wilt u meer weten over onze diensten en Toyota modellen? Neem dan contact op met een van onze Voordeeldealers.

Neem contact op

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!