Voordeeldealers

Zuinig rijden doe je zo

26 April, 2016 13:41

Toyota komt als grote winnaar uit de bus in een uitgebreid onderzoek van de ANWB en Natuur en Milieu over het praktijkverbruik van auto’s. In de categorie ‘Klein Benzine’ is de Toyota Yaris Full Hybrid de zuinigste van allemaal. De AYGO 1.0 VVTi behaalde een mooie vierde plaats in deze categorie. Beide modellen zijn niet alleen op papier, maar ook in de praktijk bijzonder zuinig. Ook als bestuurder kan je ervoor zorgen dat je brandstof bespaart. Wij vertellen je hoe je dat het beste kunt doen.

Bandenspanning

Controleer de bandenspanning regelmatig en zorg dat de banden altijd de juiste spanning hebben. De ideale bandenspanning ligt gemiddeld op 2.5 bar, maar check altijd even wat voor jouw auto het meest ideaal is.

Rustig aan met een koude motor

Een niet-opgewarmde motor verbruikt twee keer zoveel als een motor die wel op temperatuur is, en slijt ook sneller. De auto starten en direct op hoge snelheid wegrijden is dus zeker geen goed idee. Ook als je moet krabben is het niet slim om de motor te laten draaien: hij warmt stationair nauwelijks op en daarbij is het slecht voor het milieu (en voor jezelf, want jij ademt tijdens het krabben de uitlaatgassen in).

Cruise control

Regelmatig rijden betekent zuinig rijden; schakel dus vroeg op (tussen 2.000 en 2.500 toeren) en rijdt zoveel mogelijk met gelijkmatige snelheid. Vooral op de snelweg is cruise control hier een handig hulpmiddel bij.

Dakkoffer

Maak je tijdens een autovakantie gebruik van een dakkoffer? Haal deze dan op de plaats van bestemming van het dak wanneer je een stuk gaat rijden. De koffer zorgt voor weerstand en daardoor gebruikt de auto meer brandstof.

Niet remmen maar rollen

Wanneer je van ver een rood verkeerslicht (of iets anders waarvoor je moet remmen) ziet, rem dan af op de motor door het gas los te laten en uit te rollen in de versnelling. De rem intrappen en daarna gas geven kost onnodig veel energie. Dit geldt ook voor filerijden: doorrollen bespaart brandstof en is beter voor de auto dan constant optrekken en remmen.

Gebruik de airco slim

Airconditioning kan het brandstofverbruik tot wel 30% verhogen. Schakel de airco dus alleen in als het echt nodig is, en volg de volgende tips:

 • Rijd op een warme dag eerst even met de ramen open, om ze vervolgens te sluiten en daarna pas de airco in te schakelen. Omdat er al veel frisse lucht binnen is, wordt de auto sneller koel.
 • Zet de airco pas aan als je al een paar minuten onderweg bent; dit voorkomt slijtage van de installatie
 • Zorg dat je de airco eerder uitzet dan de motor, zodat condens- en schimmelgroei tegengegaan worden

Ben je op zoek naar een zuinige auto? Bekijk dan onze actiemodellen.

Terug

Ga naar één van de aangesloten unieke Toyota Voordeeldealers

 • Toyota Van Ekris Maarssen

  Maarssen

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Mijdrecht

  Mijdrecht

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer
 • Toyota Van Ekris Alphen

  Alphen aan de Rijn

  Van Ekris heeft bedrijven in Maarssen, Mijdrecht en Alphen in het midden van het land tussen Utrecht en Amsterdam. Centraal gelegen langs de A2.

  Meer over deze dealer

Over Toyota Acties

Voordeeldealers wordt mogelijk door Toyota Van Ekris. Door de nauwe samenwerking kunnen we u flinke kortingen bieden op de populairste modellen. Deze kortingen vindt u nergens anders terug!